Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Στις κάλπες οι ΔΗΚΟϊκοί (συνεχής ενημέρωση)

Ομαλά διεξάγεται από τις 9.00 το πρωί η εκλογική διαδικασία ανάδειξης των αξιωματούχων του Δημοκρατικού Κόμματος.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου οι κάλπες άνοιξαν κανονικά στην ώρα τους και η ψηφοφορία σε όλα τα σημεία όπου οι Δηκοϊκοί ψηφίζουν εξελίσσεται ομαλά.

Ένα τέταρτο πριν τις 10 στην Λευκωσία ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα δηλώνοντας αμέσως μεστά ότι νιώθει περήφανος για το κόμμα και τον κόσμο του. Ο κ. Παπαδόπουλος σύμφωνα με την κ. Ερωτοκρίτου θα επισκεφθεί όλα τα σημεία που έχουν στηθεί κάλπες στις μεγάλες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 6.00 το απόγευμα εκτός και αν δοθεί παράταση λόγω προσέλευσης ψηφοφόρων.

Ως προ το ζητούμενο της διαδικασίας για τις θέσεις αναπληρωτή προέδρου αντιπροέδρου γενικού γραμματέα και γενικού οργανωτικού η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει στους χώρους που έχουν στηθεί οι κάλπες και υπολογίζεται ότι μέχρι τις 10 το βράδυ θα έχει ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Τια το Εκτελεστικό Γραφείο και την Κεντρική Επιτροπή οι κάλπες θα μεταφερθούν στην Λευκωσία όπου και θα γίνει η καταμέτρηση .

Τη βεβαιότητα ότι το ΔΗΚΟ θα εξέλθει της σημερινής εκλογικής διαδικασίας ακόμα πιο δυνατό, ενωμένο και διεκδικητικό εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος μιλούσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, στο Χίλτον Παρκ, στη Λευκωσία.

«Είμαι περήφανος γιατί σήμερα το ΔΗΚΟ διεξαγάγει τις μεγαλύτερες σε αριθμό ψηφοφόρων, υποψηφίων, ψηφοδελτίων εσωκομματικές εκλογές που έχουν διεξαχθεί στην Κύπρο», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Χαίρομαι, πρόσθεσε, «γιατί η διαδικασία κυλά ομαλά, τα προβλήματα της προηγούμενης φάσης έχουν ξεπεραστεί».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το ΔΗΚΟ θα εξέλθει από τη σημερινή εκλογική διαδικασία ακόμα πιο δυνατό, ακόμα πιο ενωμένο, ακόμα πιο διεκδικητικό για τις δύσκολες ώρες που περνάμε στην οικονομία, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, για τη διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και για τον αγώνα επιβίωσης του κυπριακού ελληνισμού».

Προηγούμενη Ενωμέρωση

Στις κάλπες προσέρχονται από τις 9.00 το πρωί τα περίπου 40 χιλιάδες μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος τα οποία θα εκλέξουν του αξιωματούχους του κόμματος από την θέση του προέδρου μέχρι την βάση του ΔΗΚΟ.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος θα ασκήσει το δικαίωμα ψήφου του στο Χίλτον Παρκ, στις 09.45.

Σημειώνεται ότι τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου διεκδικούν οι Γιάννης Ιωάννου, Μάρκος Κυπριανού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Κώστας Μαυρίδης και Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

Υποψήφιοι για τη θέση του Αντιπροέδρου είναι οι Ιωάννης Αρμεύτης, Σάββας Βέργας, Κωνταντίνος Παναγή και Χρίστος Πατσαλίδης.

Για τη θέση του Γενικού Γραμματέα έχουν θέσει την υποψηφιότητά τους οι Θέμης Θεμιστοκλέους, Στέλιος Ιερωνυμίδης, Μαρίνος Μουσιούττας και Νέστορας Νέστορος.

Τη θέση του Οργανωτικού Γραμματέα διεκδικούν οι Φύτος Κωνσταντίνου και Αβραάμ Σολωμού.

Συνολικά 52 υποψήφιοι διεκδικούν μια θέση στο 15μελές Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ, ενώ υπάρχουν 270 υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή παγκύπρια.

Κάλπες θα στηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου για την εκλογή Αναπληρωτή Προέδρου, Αντιπροέδρου, Γενικού Γραμματέα, Οργανωτικού Γραμματέα, των 15 αιρετών μελών του Εκτελεστικού Γραφείου, των μελών της Κεντρικής Επιτροπής καθώς και των Προέδρων και των μελών των Επαρχιακών Επιτροπών του Κόμματος.
Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα εγγεγραμμένα μέλη του Κόμματος τα οποία ανέρχονται σε 38,792.

Εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν ανά το Παγκύπριo σε κάθε Επαρχία:

Λευκωσία Ξενοδοχείο Χίλτον Πάρκ
Λεμεσός Αίθουσα «Μιλλένιουμ»
Λάρνακα Ευριβιάδειο Γυμνάσιο
Πάφος Αίθουσα «Μέλανος»
Αμμόχωστος Λύκειο Λειβαδιών, ΛΑΡΝΑΚΑ

Οι κάλπες θα ανοίξουν η ώρα 9:00 το πρωί και θα κλείσουν η ώρα 6:00 το απόγευμα.

Source : www.kathimerini.com.cy

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <--

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου