Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Στις κάλπες... και στα χαρακώματα με την κυβέρνηση το ΔΗΚΟ (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

- Φωτίου: Ζητά ψυχραιμία και ενότητα στο ΔΗΚΟ
- Καρογιάν: Δημοψήφισμα για το αν θέλουμε ένα μεγάλο κόμμα εξουσίας ή ένα προσωποπαγές
- Δηλώσεις με πολλαπλά μηνύματα από Χρ. Ερωτοκρίτου: Αναφορά και σε ακύρωση της προγραμματικής συμφωνίας με το ΔΗΚΟ μετά τη σημερινή δήλωση ΠτΔ για εξελίξεις στο Κυπριακό
- «Πρώτα σκέφτεσαι και μετά αποφασίζεις» δήλωσε ο Κενεβέζος για το ενδεχόμενο αποχώρησης ΔΗΚΟ από Κυβέρνηση
- Ν. Παπαδόπουλος: Το ΔΗΚΟ θα εξέλθει της σημερινής εκλογικής διαδικασίας ακόμα πιο δυνατό, ενωμένο και διεκδικητικό
- Στις 6 μ.μ. κλείνουν οι κάλπες, αν δοθεί παράταση θα ανακοινωθεί λίγο πριν την προβλεπόμενη ώρα


18.00
Οι κάλπες κλείνουν στις 18.00. Δεν δίδεται παράταση.

17.55Mέχρι τις 17.30 η προσέλευση άγγιξε τις 18.277 ψηφοφόρους.

17.35Ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις σημερινές εκλογές στο ΔΗΚΟ και αν αυτές αποτελούν δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι του κόμματος στην Κυβέρνηση, δήλωσε τα ακόλουθα:

"Οι ώρες που περνά ο τόπος μας είναι κρίσιμες, οι πιο κρίσιμες από το 1974. Κρίσιμες όσον αφορά το εθνικό μας θέμα, αλλά και όσον αφορά την οικονομία της πατρίδας μας.

"Επιβάλλεται- συνέχισε ο κ. Φωτίου- ψυχραιμία και πάνω απ’ όλα, ενότητα στο κόμμα. Αυτές τις δύσκολες ώρες, πρέπει να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, την πολιτική σταθερότητα στον τόπο.

Τις προσωπικές μου απόψεις για τις εξελίξεις στο κυπριακό, επιτρέψτε μου να τις εκφράσω στα συλλογικά όργανα του κόμματος", κατέληξε.

17.20Λίγη ώρα πριν το κλείσιμο των καλπών, για τις εκλογές Β` Φάσης του Εκλογικού Συνεδρίου του ΔΗΚΟ, τα ποσοστά προσέλευσης των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στη Λεμεσό, δεν φαίνεται να ξεπερνούν το 50%. Από το χώρο της ψηφοφορίας στο Millennium Palace, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Λεμεσού, Κώστας Τσιελεπής, είπε πως δεν σημειώθηκε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα με τη διαδικασία της ψηφοφορίας και όλα κυλούν ομαλά.

Από τις 9,000 περίπου εγγεγραμμένους ψηφοφόρους για την εκλογική περιφέρεια της Λεμεσού, ψήφισαν, μέχρι τις 16:30, σχεδόν 4,500, ενώ από τους 1,200 εγγραμμένους πρόσφυγες της Αμμοχώστου, της Κερύνειας και της Μόρφου, που ψηφίζουν στη Λεμεσό, έχουν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα μόλις 500 άτομα.

15.55Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, δηλώσεις έκανε και ο τέως πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Κάρογιαν: «Ελπίζω ότι θα είναι μαζική συμμετοχή γιατί αυτό θα σημαίνει ότι αυτό που μεσολάβησε από την 1η του Δεκέμβρη μέχρι σήμερα, δεν είναι η απογοήτευση. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μειωμένη, θεωρώ πως είναι το πρώτο σημάδι για διαδεδομένη απογοήτευση, αλλά και το ότι δεν υπήρξε ανταπόκριση στις προσδοκίες της κοινωνίας και των μελών του ΔΗΚΟ».

Σε ερώτηση αν αυτό που γίνεται σήμερα είναι δημοψήφισμα για παραμονή του κόμματος στην κυβέρνηση, ανέφερε: «Είναι δημοψήφισμα όσον αφορά στο αν θα υπάρξει κόμμα πολυσυλλεκτικό. Εναπόκειται στα μέλη του ΔΗΚΟ να αποφασίσουν αν θέλουν ένα κόμμα προσωποπαγές και μικρό, ή ένα μεγάλο κόμμα και κόμμα εξουσίας. Είναι η ώρα να αποδειχθεί στην πράξη ότι διασφαλίζεται η ενότητα χωρίς κατηγοριοποιήσεις και άγονες αντιπαραθέσεις.

Όσον αφορά το Κυπριακό, σε παρόμοια γραμμή με τον ΠτΔ Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Καρογιάν δήλωσε: «Είναι ώρα αναμονής, υπομονής και σωφροσύνης. Τις προσωπικές μου θέσεις για το θέμα θα τις εκφράσω στα συλλογικά όργανα του κόμματος τεκμηριωμένα»


.



15.35Ψήφισε και ο Μάριος Καρογιάν, συνοδευόμενος από τη σύζυγο του Ροντίκα.

15.14Αυστηρό μήνυμα της εκπροσώπου Τύπου του ΔΗΚΟ Χριστιάνας Ερωτοκρίτου προς την κυβέρνηση: «Έχουμε διαβάσει με προσοχή τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ανήμερα των εσωκομματικών εκλογών στο κόμμα μας, αναφορικά με τη συμφωνία του με τον κ. Έρογλου και την ακύρωση της προγραμματικής συμφωνίας με το ΔΗΚΟ. Εάν το περιεχόμενο της είναι ειλικρινές και δεν αποτελεί προσπάθεια επικοινωνιακού χαρακτήρα τα πράγματα είναι πολύ πιο ανησυχητικά και ενδεχομένως επικίνδυνα από το ίδιο το περιεχόμενο της Συμφωνίας. Εάν πράγματι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θεωρεί πως η συγκεκριμένη συμφωνία είναι καλή τότε αυτό είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό και ενδεχομένως αυτό το γεγονός να περικλείει περισσότερους κινδύνους από την ίδια τη συμφωνία».

Στη συνέχεια η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε: «Αυτοί που επέλεξαν να παροτρύνουν τον Πρόεδρο να υπογράψει τη συμφωνία, αναγνωρίζουν ότι το τελικό κείμενο δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχαν τεθεί, ούτε είναι συμβατό με τις διαχρονικές θέσεις της Ε/κ πλευράς ή τις προεκλογικές και μετεκλογικές διακηρύξεις του Προέδρου Αναστασιάδη. Η θέση του ΔΗΚΟ είναι ότι υπάρχει χρόνος και περιθώριο εγκατάλειψης της συγκεκριμένης συμφωνίας με την οποία η τουρκική πλευρά πετυχαίνει τους περισσότερους διαχρονικούς στόχους της πριν καν αρχίσουν διαπραγματεύσεις και ανεξαρτήτως της έκβασης τους».

«Παραμένουμε συνεπείς σε αυτή την έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συνεχίζουμε να ευελπιστούμε ότι δεν θα ακυρώσει το πνεύμα και το περιεχόμενο της προγραμματικής συμφωνίας με το ΔΗΚΟ», πρόσθεσε.

Κληθείσα να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Κενεβέζου νωρίτερα για ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση, η κ. Ερωτοκρίτου περιορίστηκε να αναφέρει ότι «οι Υπουργοί πρέπει να είναι φειδωλοί στις δηλώσεις τους για το θέμα, γιατί όπως είπε, τους αφορά προσωπικά».

14.51Προβλέπεται σκληρή μάχη Βέργα-Πατσαλίδη.

14.42Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Κεντρική Εφορευτικής Επιτροπής, μέχρι τις 14:00, όλες οι επαρχίες ψήφισαν ως εξής: Λευκωσία 3.000 ψηφοφόροι (ποσοστό 25.41%), Κερύνεια (Λ/σια) 412 (31.45%), Μόρφου (Λ/σια) 147 (26.49%), Αμμόχωστος (Λ/σια) 154 (33.12%), Λάρνακα 900 (18.96%), Λεμεσός 2.400 (28.05%), Πάφος 3.000 (46.79%), Αμμόχωστος (Λ/κα) 930 (25.91%), Μόρφου (Λ/σο) 94 (25.90%), Κερύνεια (Λ/σο) 100 (32.57%) Αμμόχωστος (Λ/σο) 132 (27.10%).






13.35Ψήφισε και ο πρώην Υπουργός Εμπορίου Αντώνης Πασχαλίδης.

12.49Επίσημες δηλώσεις από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής Κώστας Χριστοφόρου:

«Η ψηφοφορία άρχισε κανονικά και συνεχίζεται ομαλά. Υπάρχουν μικροπροβλήματα τα οποία είναι διαχειρίσιμα, όπως ασφράγιστα ψηφοδέλτια, τα οποία οφείλονται στο γεγονός ότι έχουν σφραγιστεί στο χέρι, κάτι το οποίο αντιμετωπίζεται. Σε περίπτωση που εντοπιστούν ασφράγιστα ψηφοδέλτια στις κάλπες, αυτά θα θεωρηθούν άκυρα. Η ροή στην ψηφοφορία είναι μειωμένη σε σύγκριση με την πρώτη φάση των εκλογών, αλλά χαρακτηρίζεται ως ικανοποιητική. Μέχρι στιγμής υπολογίζεται ότι έχει ψηφίσει το ένα τρίτο των εγγεγραμμένων μελών. Στόχος είναι το ταχύτερο δυνατό απόψε να βγουν αποτελέσματα, κυρίως για την ηγετική πυραμίδα».

12.43Δεν ασχολούμαι με φιλολογίες και παραφιλολογίες, ανέφερε το πρωί ο Υπουργός Παιδείας και ΓΓ του ΔΗΚΟ Κυριάκος Κενεβέζος, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο αποχώρησης του ΔΗΚΟ από τη συγκυβέρνηση, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι, "όταν παίρνεις αποφάσεις, πρώτα σκέφτεσαι και μετά τις λαμβάνεις".

Σε δηλώσεις του στην κοινότητα Κάτω Πάχνας Λεμεσού και με αφορμή τη τις σημερινές εκλογές στο ΔΗΚΟ, ο κ.Κενεβέζος κάλεσε τον κόσμο του κόμματος να προσέλθει στις κάλπες και "να εκφράσει με τη ψήφο του και με τρόπο αξιοπρεπή τις επιλογές του".

Κληθείς να σχολιάσει το κατά πόσο αυτές οι εκλογές θα κρίνουν και την παραμονή του ΔΗΚΟ στη συγκυβέρνηση, ο Κυριάκος Κενεβέζος είπε πως θα απαντούσε σε μια τέτοια ερώτηση εάν ασχολείτο με "φιλολογίες και παραφιλολογίες" και σημείωσε ότι "είναι καιρός, σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα θέματα, να ασχολούμαστε προσμετρώντας τα δεδομένα που έχουμε ενώπιον μας".

"Δεν θεωρώ ότι έχει σήμερα αντικείμενο αυτή η ερώτηση", απάντησε ο Υπουργός Παιδείας στα όσα λέγονται περί πιθανής αποχώρησης του κόμματος του από τη συγκυβέρνηση, σημειώνοντας ωστόσο ότι "για τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης, πρώτα σκέφτεσαι και μετά αποφασίζεις. Δεν αποφασίζεις πρώτα και μετά σκέφτεσαι τα επιχειρήματα για την απόφαση που έχεις ήδη πάρει".

Ερωτηθείς αν αυτό αποτελεί μήνυμα προς κάποιους, ο κ. Κενεβέζος είπε "δεν έχω στείλει κανένα μήνυμα σε κανένα" και πρόσθεσε ότι "ο καθένας από εμάς, ως στέλεχος του κόμματος, σε μια διαμορφωμένη διαχρονικά πορεία, έχει το δικαίωμα να έχει τις απόψεις του".

"Είναι σεβαστές όλες οι απόψεις και προσδοκώ ότι θα είναι σεβαστές οι απόψεις όλων, ακόμη και η δική μου στην προκειμένη περίπτωση", είπε και τόνισε ξανά πως το αυτονόητο είναι, "όταν παίρνεις αποφάσεις, πρώτα σκέφτεσαι και μετά τις λαμβάνεις, δεν τις έχεις λάβει και μετά εφευρίσκεις επιχειρήματα".

12.14
Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Χρίστος Πατσαλίδης υπέβαλε ένσταση στην εφορευτική επιτροπή. Ο λόγος φαίνεται πως είναι ένα ανοιχτό ψηφοδέλτιο με σταυρό σε συγκεκριμένο όνομα -επίσης υποψηφίου για την αντιπροεδρία- το οποίο δόθηκε στον υποψήφιο για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου Γιώργο Κωνσταντίνου.

11.25Μικρή διακοπή σημειώθηκε στην εκλογική διαδικασία στη Λευκωσία, καθώς βρέθηκαν ασφράγιστα ψηφοδέλτια. Η εφορευτική επιτροπή θεώρησε ότι δεν προκαλείται ιδιαίτερο πρόβλημα από το γεγονός, καθώς τα ψηφοδέλτια σφραγίζονται στο χέρι. Άλλαξε όμως τα ατόμα που δίνουν τα ψηφοδέλτια στους ψηφοφόρους. Κατόπιν, ανακοινώθηκε πως τα μέλη του ΔΗΚΟ που προσέρχονται στις κάλπες λαμβάνουν 7 ψηφοδέλτια και όχι 8, αφού η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας έχει ήδη εκλεγεί.

10.45Στο εκλογικό κέντρο του Hilton Park και ο Μάρκος Κυπριανού.

10:10





Τη βεβαιότητα ότι το ΔΗΚΟ θα εξέλθει της σημερινής εκλογικής διαδικασίας ακόμα πιο δυνατό, ενωμένο και διεκδικητικό εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, στο Χίλτον Παρκ, στη Λευκωσία και κατόπιν δήλωσε:.

«Είμαι περήφανος γιατί σήμερα το ΔΗΚΟ διεξαγάγει τις μεγαλύτερες σε αριθμό ψηφοφόρων, υποψηφίων, ψηφοδελτίων εσωκομματικές εκλογές που έχουν διεξαχθεί στην Κύπρο».

Χαίρομαι, πρόσθεσε, «γιατί η διαδικασία κυλά ομαλά, τα προβλήματα της προηγούμενης φάσης έχουν ξεπεραστεί».

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «το ΔΗΚΟ θα εξέλθει από τη σημερινή εκλογική διαδικασία ακόμα πιο δυνατό, ακόμα πιο ενωμένο, ακόμα πιο διεκδικητικό για τις δύσκολες ώρες που περνάμε στην οικονομία, για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, για τη διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και για τον αγώνα επιβίωσης του κυπριακού ελληνισμού».

09:40
Στην κάλπη προσήλθε η υποψήφια για τη θέση του αντιπροέδρου, ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου.

09:10
Άρχισε η διαδικασία στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία. Στις κάλπες προσέρχονται μέλη από τις επαρχίες Λευκωσίας και Κερύνειας.

Νωρίτερα...

Από τις 9 το πρωί προσέρχονται στις κάλπες τα μέλη του ΔΗΚΟ για να ανακηρύξουν τη νέα ηγετική ομάδα του κόμματος.

Κατά τη σημερινή ψηφοφορία θα αναδειχθούν ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, ο αντιπρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας.

Ακόμα, θα εκλεγούν τα 15 αιρετά μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, καθώς και οι πρόεδροι και τα μέλη των Επαρχιακών Επιτροπών.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 6 μ.μ. Δικαίωμα ψήφου έχουν 38.792 μέλη. Κάθε ψηφοφόρος δικαιούται να επιλέξει έναν μόνο υποψήφιο για κάθε αξίωμα.



Source : www.newsit.com.cy

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου