Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Νέες συμφωνίες αποφυγής διπλής φορολογίας

Προχωρά η Κύπρος στην υπογραφή νέων συμφωνιών αποφυγής διπλής φορολογίας με χώρες που δεν υπήρχαν προηγουμένως τέτοιες συμφωνίες, καθώς επίσης και στην ανανέωση υφιστάμενων. 

Υπογράφεται τη Δευτέρα νέα συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας με τη Νορβηγία. Τη συμφωνία θα υπογράψει εκ μέρους της Δημοκρατίας, ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και εκ μέρους της κυβέρνησης της Νορβηγίας ο πρέσβης της φίλης χώρας στην Κύπρο, Sjur Larsen.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο ανώτερος οικονομικός λειτουργός στο Υπουργείο Οικονομικών Θέμης Θεοδοσίου, πρόκειται για μια ισοζυγισμένη συμφωνία, η οποία ενισχύει τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών. Επίσης, διευκολύνει τις επενδύσεις μεταξύ των δύο χωρών και περιλαμβάνει ειδικές πρόνοιες για τη ναυτιλία. Ο κ. Θεοδοσίου δήλωσε ότι η συμφωνία με τη Νορβηγία, περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για την ανταλλαγή πληροφοριών, σύμφωνα με το μοντέλο του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Η συμφωνία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2015.

Να σημειωθεί ότι με τη Νορβηγία υπάρχει ήδη σε ισχύ προηγούμενη συμφωνία, η οποία χρονολογείται από το 1955.

Ένα στάδιο πριν την υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας βρίσκεται η χώρα μας με τη Λετονία. Ήδη, η συμφωνία μονογραφήθηκε από τις Αρχές των δύο χωρών, εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου και τώρα αναμένεται έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο της Λετονίας. Και αυτή η συμφωνία στοχεύει στην προώθηση του εμπορίου, των ξένων επενδύσεων και τη διευκόλυνση των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών. Περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για την ανταλλαγή πληροφοριών στη βάση του μοντέλου του ΟΟΣΑ.

Πολύ σύντομα αναμένεται να είναι έτοιμη για να υπογραφεί, και η συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας με την Ελβετία, με την οποία οι διαβουλεύσεις διήρκεσαν αρκετό διάστημα, λόγω των εσωτερικών της διαδικασιών. Αυτή τη στιγμή, το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να αποστείλει τη συμφωνία για έγκριση ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

Εντός του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις και με τις αρμόδιες Αρχές της Ολλανδίας και να υπογραφεί αντίστοιχη συμφωνία. Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν και οι διαβουλεύσεις με τις αντίστοιχες Αρχές του Ομάν. Εντός του έτους θα αρχίσουν διαβουλεύσεις και με τις Αρχές του Λουξεμβούργου. Να σημειωθεί ότι όλες αυτές οι συμφωνίες, θα είναι καινούργιες.

Ο κ. Θεοδοσίου δήλωσε επίσης ότι με την υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με το Λουξεμβούργο, θα καλυφθούν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, και ότι ακολούθως θα επιδιωχθεί η απόκτηση συμφωνιών αποφυγής διπλής φορολογίας με χώρες της Βόρειας Αφρικής και της Νότιας Αμερικής. 

- Source : http://www.philenews.com

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου