Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Τους απέλυσε πριν 2 μήνες και προσλαμβάνει σήμερα άλλους! Κοιμούνται οι αρμόδιοι;

Θυμάστε την μαζική απόλυση δημοσιογράφων Και τεχνικού από γνωστό site; – Διαβάστε τι αγγελία έβαλε το συγκεκριμένο site.

Ήταν λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα όταν έμεινε κάγκελο το Τμήμα Ειδήσεων γνωστού κυπριακού site, «αδελφάκι» μεγάλου ομίλου της Ελλάδας.

Ο διευθυντής της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας είχε κάλεσε σε σύσκεψη το τμήμα οικονομικού ρεπορτάζ (1 άτομο), το μοντάζ φωτογραφιών και βίντεο (1 άτομο), το τμήμα lifestyle (1 άτομο), το αθλητικό ρεπορτάζ (1 άτομο) και 3 δημοσιογράφους οι οποίοι ήταν βάρδια εκείνη την ώρα και ανακοινώθηκαν οι αλλαγές που κυριολεκτικά πάγωσαν την αίθουσα συσκέψεων.

Η διακοπή της συνεργασία ήταν άμεση, ενώ λίγα μετά την ανακοίνωση, αφού συνήλθαν από το πρώτο σοκ αντιδρώντας στην κατάσταση, υπέδειξαν ότι η άμεση απόλυση χωρίς προειδοποίηση είναι παράνομη, ανέφεραν τα δικαιώματά τους και όπως πληροφορούμαστε ο διευθυντής έχει προβεί στις κατάλληλες διευθετήσεις.

Να σημειώσουμε ότι στην σύσκεψη υπήρχε προσωπικό που επηρεαζόταν από τις αλλαγές καθώς και προσωπικό που δεν έχασε την δουλειά του. Ωστόσο από τη σύσκεψη έλειπαν πρόσωπα τα οποία ενημερώθηκαν αργότερα από τη διεύθυνση, τηλεφωνικός. Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα έλυσε τη συνεργασία του με 1 αθλητικογράφο, 1 δημοσιογράφο οικονομικού ρεπορτάζ, μια δημοσιογράφο εσωτερικής σύνταξης, 2 εξωτερικούς συντάχτες (Λάρνακας και Λεμεσού), τη Lifestyle δημοσιογράφο ενώ από πλήρης απασχόλησης δημοσιογράφο εσωτερικού και εξωτερικού ρεπορτάζ τον μετέτρεψε σε ημι-απασχόλησης καθώς επίσης έλυσε και τη συνεργασία με τον τεχνικό του μοντάζ.

Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα έχει περάσει πολλές φορές από συμπληγάδες πέτρες στον εδώ και ενάμιση (περίπου) χρόνο λειτουργίας της. Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το περασμένο καλοκαίρι, μεγάλο κομμάτι της ιστοσελίδας το οποίο είχε επιλεγεί κατά την προηγούμενη διεύθυνση της ιστοσελίδας, μεταφέρθηκε (σχεδόν ολόκληρο), ύστερα από διαφωνία σε άλλο ειδησεογραφικό site.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος ο οποίος από πλήρη απασχόληση είχε μετατραπεί σε ημί-απασχόληση, έδωσε στο μέσο Ιανουαρίου παραίτηση, αφού του ζητήθηκε να εκτελεί, με τον ίδιο μισθό και χωρίς οδοιπορικά, εξωτερικά ρεπορτάζ στα οποία πήγαινε με το δικό του όχημα.

Σήμερα, ούτε δύο μήνες μετά, παρατηρήσαμε πως στην σελίδα του στο facebook, το συγκεκριμένο site ανεβάζει εδώ και μέρες την ανακοίνωση που βλέπετε πιο κάτω!



Μάλιστα είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι έχει προσληφθεί και άτομο στο τμήμα μοντάζ καθώς επίσης και ότι ο διευθυντής του site είναι συνεχώς απασχολημένος σε συναντήσεις με δημοσιογράφους, υποψήφιους για πρόσληψη στην ιστοσελίδα.

Οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι οι συγκεκριμένες τακτικές απόλυσης, εκ νέου αναζήτησης και πρόσληψης και μάλιστα μετά πάροδο 2 μηνών μετά απο μαζική απόλυση τόσων υπαλλήλων, είναι  παράνομες! Ωστόσο, αποτελεί αναπάντητο ερώτημα το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρέμβει κανείς από το αρμόδιο υπουργείο ή τμήμα για να επέλθει η τάξη και η δικαίωση σε αυτούς που έχασαν την δουλειά τους ή εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση.

Κοιμούνται οι ιθύνοντες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πανικός Στον Χώρο ΜΜΕ – Μαζική Απόλυση Δημοσιογράφων Και Τεχνικού – «Κάνουμε Συρρίκνωση Για Επιβίωση»

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου