Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - Συνθήκες που ο Κωστένογλου ξανάζησε

Η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ δεν μας έκανε σοφότερους αλλά μας άνοιξε τα μάτια για τις δυνατότητες της φετινής Ανόρθωσης. 

Το φρικτό λάθος που έφερε το γκολ του Σαντίν είναι σαν περίληψη όλης της χρονιάς ως τώρα οπόταν δεν χρειάζονται να ειπωθούν πολλά. Απλά μερικές αναφορές για Κωστένογλου και το ρόστερ που παρέλαβε.

Νίκος Κωστένογλου
Με την ΑΕΚ ανέλαβε μετά τον Φερέρ και έχασε το πρωτάθλημα για μια ισοπαλία σε ένα εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη του Μπάγεβιτς. Τον Αστέρα Τρίπολης τον οδήγησε τη σεζόν 2008-09 σε μια άνετη παραμονή χωρίς το κάτι παραπάνω. Με τη Λάρισα ανέλαβε μετά τον Άντερσεν (2010-11) και δεν μπόρεσε να την κρατήσει στην κατηγορία. 

Με την ΑΕΚ στη δεύτερη παρουσία του(2011-12) έκανε ένα τραγικό δεύτερο γύρο με τέσσερις νίκες σε 15 αγώνες ενώ στα πλέι οφ έχασε στο τελευταίο ματς τη δεύτερη θέση από τον Παναθηναϊκό. Σημειώνεται πως σε αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννενα, τότε με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη, έχασε με 2-1 με τον παίκτη του πλέον Λεάντρο Μπεσέρα να είναι ένας από τους σκόρερ των Ιωαννίνων. 

Συχνά πυκνά όταν η Ανόρθωση έψαχνε προπονητή του όνομα του έπαιζε για τον πάγκο και να που ήρθε η ώρα να την προπονήσει για τον επόμενο ενάμιση χρόνο. Δεν είναι προπονητής με τις πολλές περγαμηνές, όπως οι Μούσλιν, Στόιλοφ και Λέβι που τους συνόδευαν πρωταθλήματα, όμως έχει ένα πολύ σημαντικό προσόν. Έχει προπονήσει την ΑΕΚ σε μια από τις περιόδους όπου δεν υπήρχε χρήμα για τίποτα. Έχει ακούσει πολλά «δεν μπορώ» και έζησε αποδυτήρια όπου το ποδόσφαιρο είναι το τελευταίο θέμα συζήτησης.

Το ρόστερ
Όταν ανέλαβε ο Ζόρζ Κόστα είχε πει πως το πρόβλημα στο ρόστερ είναι η ανισορροπία που υπάρχει σε αυτό. Ο Πορτογάλος έφυγε και η μεταγραφική του Γενάρη αντί να αλλάξει την ανισορροπία την έκανε να μοιάζει με «τρύπα του όζοντος». Ουσιαστικά έφυγαν δυο κεντρικοί αμυντικοί και στη θέση τους ήρθε ένα μεσοεπιθετικός. 

Η ομάδα έχει για μπροστά πίσω από τον φορ, Μακρή, Αβραάμ, Φοφανά, Μπεν Σόσιάν, Κάλβο, Γκαρσία, Μπεσέρα, Οχαγίον, Θεοδώρου, Γκριγκαλασβίλι και Ανδρέου και κλασικά στόπερ μόνο τους Οικονόμου και Ζόρζ. Με τον δεύτερο στατιστικά να χάνει το 50% των αγώνων κάθε χρονιάς λόγω τραυματισμών και καρτών. Επίσης κλασικά πλάγια μπακ είναι οι Άντις και Δημητρίου, ενώ κλασικά αμυντικά χαφ (παίζει με δυο ο Κωστένογλου) οι Μάκος, Αλέξα και αναμένουμε να δούμε και τον Μαραγκό. 

Επίσης ο Σιέλης και ο Λαίφης που χαρακτηρίζονται «πασπαρτού». Στην επίθεση δε για την κορυφή ουσιαστικά έμεινε μόνο ο Κολαούτι. Από τότε που ο Μποαβεντούρα, τελευταίο αριστερό μπακ που υπήρχε στο ρόστερ, έκοψε τη μπάλα πέρασαν τρεις μεταγραφικές περίοδοι και ακόμα δεν έχει αποκτηθεί ο αντικαταστάτης του. Ο Άντιτς είναι δεξί μπακ και ο Αβραάμ αριστερό χαφ.

Από τους παίκτες που πήραν λεπτά συμμετοχής ως τώρα και είναι στο ρόστερ ακόμα, 19 έξω οι τερματοφύλακες, οι 11 παίζουν από το «8» και μέχρι το «10», ενώ υπάρχουν ένας επιθετικός και εφτά από το «6» και πίσω.

Δύσκολη υπόθεση να δουλέψεις με τέτοιο ρόστερ αλλά αυτά είναι τα δεδομένα και πρέπει να βρεθεί τρόπος να βγει η χρονιά. Στην ΑΕΚ τότε, 2011-12, τέτοια τρελά υπήρχαν στο ρόστερ μην νομίζετε.

Υ.Γ: Η φώτο που, μάλλον τυχαία, δημοσιεύει η Ανόρθωση στην ιστοσελίδα της για την ανακοίνωση για την πρόσληψη του Κωστένογλου, είναι με τον ίδιο να έχει πίσω του άδειο το ΟΑΚΑ. Ναι ήταν λόγω σχετικής τιμωρίας, γεγονός με το οποίο επίσης πρέπει να μάθει να ζει αφού και η Ανόρθωση πάει καρφί για νέο ραβασάκι από τη Δικαστική.

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<--- ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APPLICATION ΣΤΟ ANDROID ΚΙΝΗΤΟ Ή TABLET ΣΑΣ   Ε Δ Ω <---

Source : www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου