Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Oύτε οι μισοί δεν ανανέωσαν ακόμη τις άδειες κυκλοφορίας – Μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου η προθεσμία

Τις 292.000 χιλιάδες έχουν φτάσει μέχρι σήμερα Δευτέρα 27 Ιανουαρίου οι ανανεώσεις άδειας κυκλοφορίας σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.


Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Λειτουργός Οδικών Μεταφορών Πέτρος Ξενοφώντος, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 45% των περίπου 650.000 ανανεώσεων που αναμένει για φέτος το Τμήμα Οδικών Μεταφορών.

Ο κ. Ξενοφώντος εξήγησε παράλληλα ότι με βάση τη νέα νομοθεσία που ψηφίστηκε στα πλαίσια των μνημονιακών υποχρεώσεων της Κύπρου και η οποία δημοσιεύτηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2013 και τέθηκε σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2014, η τελευταία μέρα για ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας είναι η 9η Φεβρουαρίου (Κυριακή).

Απέκλεισε παράλληλα το ενδεχόμενο να δοθεί οποιαδήποτε παράταση στην εν λόγω χρονική προθεσμία, υποδεικνύοντας πως αυτό απαγορεύεται από την καινούργια νομοθεσία, η οποία προβλέπει ότι η ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας πρέπει να γίνεται το αργότερο 40 μέρες μετά τη λήξη της.

«Μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου κάποιος θα μπορεί να ανανεώσει μέχρι τις 23:59 την άδεια κυκλοφορίας μέσω διαδικτύου. Μετά θα ξεκινήσει το πρόστιμο» είπε.

Υπενθύμισε ακόμη ότι όπως προνοεί η νέα νομοθεσία, για τα οχήματα που εγγράφονται από την 1η Ιανουαρίου 2014 τα τέλη κυκλοφορίας τους υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων.

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

- Source : http://www.tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου