Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Μετακομίστε Δερύνεια. Δείτε τι κίνητρα δίνει ο Δήμαρχος

Απαλλαγή φορολογιών στα σκύβαλα και στο κτηματικό φόρο για τα επόμενα τρία χρόνια, προσφέρει ο Δήμος Δερύνειας σε νεαρά ζευγάρια και όχι μόνο, σε περίπτωση που αγοράσουν διαμέρισμα ή κατοικία στο Δήμο για ιδιοκατοίκηση.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης «την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις μεταξύ του Δημοτικού Συμβουλίου με επιχειρηματίες ανάπτυξης γης από ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο, οι οποίοι κτίζουν διαμερίσματα και σπίτια στη Δερύνεια. Καλέσαμε τους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης να καταθέσουν στον Δήμο κατάλογο με όλα τα διαθέσιμα, δηλαδή απούλητα διαμερίσματα και κατοικίες με στόχο την προώθηση και αξιοποίηση τους».

Εξήγησε ότι αυτός ο κατάλογος θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου και θα προωθηθεί μέσω του Δημαρχείου, με στόχο «όσοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν διαμέρισμα ή σπίτι στην Δερύνεια να αποταθούν σε εμάς. Φυσικά οι τιμές αυτών των ακινήτων είναι ειδικά χαμηλές τιμές και το κίνητρο που θα προσφέρει ο Δήμος στους αγοραστές είτε αυτοί είναι Δερυνιώτες είτε όχι, είναι η απαλλαγή των φορολογιών των σκυβάλων και του κτηματικού φόρου για τα επόμενα τρία χρόνια» ανέφερε.

Ο κ. Καραγιάννης διευκρίνισε ότι «η διαγραφή των φορολογιών αυτών είναι μόνο για τρία χρόνια, δηλαδή μέχρι τη λήξη της θητείας του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να μην δεσμεύσουμε τους επόμενους τοπικούς άρχοντες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε πως «η συγκεκριμένη ενέργεια του Δήμου για παραμονή των Δερυνιωτών στη γη των πατέρων τους αφού λόγω του μεγάλου στεγαστικού προβλήματος, επακόλουθο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Κύπρο, φεύγουν για άλλες περιοχές οι οποίες μπορούν να τους εξασφαλίσουν εργασία».

Ανέφερε ακόμα ότι «αυτή λοιπόν η ενέργεια του Δήμου γίνεται ταυτόχρονα με τις προσπάθειες που καταβάλλονται προς εξασφάλιση γης για αυτοστέγαση των νεαρών ζευγαριών και παράλληλα με τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για αξιοποίηση γης εντός των Βρετανικών βάσεων Δεκέλειας».

--> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---


Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου