Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΝΤΡΟΠΗ: ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙ Η ΑΗΚ

Τρία ανήλικα παιδάκια στο Λιοπέτρι, η Δέσποινα, ο Μαρίνος και ο Μιχάλης, ίσως προστεθούν σήμερα κιόλας, στο μακρύ κατάλογο των Κυπριόπουλων που ζουν στα σπίτια τους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Τα μωρά, ηλικίας πέντε, τρεισήμισι και δυόμισι ετών, ζουν στο ίδιο σπίτι με τον άνεργο παππού τους, Μιχάλη Μαρίνου, την πολύ άρρωστη γιαγιά τους και τον, επίσης, άνεργο και διαζευγμένο πατέρα τους. 

Στο ίδιο σπίτι ζει και ο θείος τους, ένα από τα παιδιά του κ. Μαρίνου που δεν είναι ακόμα νυμφευμένος. Όπως μας ανέφερε ο Μιχάλης Μαρίνου, αυτοεργοδοτούμενος και ιδιοκτήτης μηχανημάτων χωματουργικών εργασιών, έχει περίπου δυο χρόνια να γράψει μεροκάματο, λόγω της κρίσης και της ραγδαίας μείωσης των οικοδομικών και συναφών εργασιών στην ελεύθερη Αμμόχωστο. 

Η επταμελής οικογένεια προσπαθεί να επιβιώσει με συνολικό εισόδημα που δεν υπερβαίνει τα €1000 μηνιαίως. Δηλαδή, τα €300 που λαμβάνει η σύζυγός του λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει και τα €700 περίπου που δικαιούται ο γιος του ως προστάτης των τριών ανήλικων παιδιών του. Την ίδια στιγμή, η οικογένεια έχει συνολικό χρέος που υπερβαίνει τις €150.000 σε τράπεζες, με το σπίτι των δυο μόλις υπνοδωματίων να είναι υποθηκευμένο. 
 
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πριν από μερικές μέρες, η ΑΗΚ απέστειλε στην οικογένεια προειδοποιητική επιστολή για διακοπή της ηλεκτροδότησης της κατοικίας, επειδή εκκρεμεί απλήρωτος λογαριασμός ύψους €590 περίπου. 

 Ο κ. Μαρίνου, όπως μας ανέφερε χθες, δεν έχει ούτε τα €100 που ζητά η ΑΗΚ για να μην αποκόψει το ηλεκτρικό ρεύμα. «Εδώ δεν έχουμε λεφτά για να προσφέρουμε όλες τις μέρες την απαραίτητη ποσότητα γάλακτος στα μωρά. Πώς θα πληρώσουμε το ρεύμα;» διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι λόγω του σοβαρού προβλήματος υγείας της συζύγου του, το ρεύμα είναι απαραίτητο στο σπίτι.

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου