Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΕΛ - Ο Ολυμπιακός κρατάει το κλειδί για Ντε Βινσέντι

Τι και αν διανύει μόλις τις πρώτες του εβδομάδες στην Κύπρο, ο Τόμας Ντε Βινσέντι έχει αναγκάσει τους ανθρώπους του ΑΠΟΕΛ να σκέφτονται ήδη τρόπους για να τον κρατήσουν στον Αρχάγγελο και μετά τον Μάιο, όταν λήγει ο δανεισμός του από τον Ολυμπιακό Πειραιώς, εάν και εφόσον βεβαίως η πορεία του Αργεντίνου είναι ανάλογη των πρώτων του αγωνιστικών λεπτών στα κυπριακά γήπεδα.

Ωστόσο, η προσπάθεια των πρωταθλητών κάθε άλλο παρά εύκολη είναι. Έγκυρες πληροφορίες του «K SPORTS» από τον Πειραιά λένε πως οι ιθύνοντες του Ολυμπιακού έχουν το όνομα του Ντε Βινσέντι στη λίστα με τους τέσσερεις δανεικούς οι οποίοι σίγουρα θα ακολουθήσουν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, το προσεχές καλοκαίρι.

Αυτό μπορεί να μην εξασφαλίζει στον «Ντέβι» μία θέση στο ρόστερ των Πειραιωτών, όμως ο ΑΠΟΕΛ δεν θα μπορεί να ποντάρει πάνω του, καθώς δεν θα τον έχει Ιούλιο και Αύγουστο, στα προκριματικά των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Βεβαίως, μέχρι τον Μάιο μεσολαβούν τέσσερις μήνες και πολλά μπορούν να αλλάξουν. Τα σημερινά δεδομένα, όμως, είναι πως ο Ολυμπιακός υπολογίζει τον παίκτη, για πολλούς λόγους.

Ο αντι-Ιμπαγάσα
Το καλοκαίρι αποχωρεί από τον Πειραιά ο Αριέλ Ιμπαγάσα, οπότε ο Ντε Βινσέντι θεωρείται ένας καλός αντικαταστάτης και ταυτόχρονα ρεζέρβα για τον Αλεχάντρο «Τσόρι» Ντομίνχεζ, ο οποίος είναι ο βασικός επιθετικός χαφ της ομάδας. Το τμήμα σκάουτινγκ του Ολυμπιακού θεωρεί πως ο Ντε Βινσέντι ξέρει πολλά καντάρια μπάλα. Το περασμένο καλοκαίρι όμως, δεν ήταν καλός στην προετοιμασία, εμφανίστηκε ιδιαίτερα βαρύς και πολύ αγχωμένος, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στον ΠΑΣ Γιάννενα.

Όμως, όπως έχει φανεί και στην περίπτωση Μήτρογλου άλλωστε, ο Ολυμπιακός δεν εγκαταλείπει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών στους οποίους πιστεύει, δίνοντας δύο και τρεις ευκαιρίες κάποιες φορές. Στον Πειραιά πιστεύουν πως ο Ντε Βινσέντι δεν ήταν έτοιμος το καλοκαίρι για ένα τόσο μεγάλο άλμα (από τον ΠΑΣ στον Ολυμπιακό) και ότι ο ΑΠΟΕΛ θα αποτελέσει ένα μεταβατικό σκαλοπάτι.

Ούτε κουβέντα
Φυσικά, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η αντίδραση, εάν ο ΑΠΟΕΛ προσφέρει κάποια σοβαρά χρήματα στον Ολυμπιακό. Εκεί είναι που θα μετρήσει η γνώμη κυρίως του Μίτσελ και το αν πιστεύει ότι με αυτά τα λεφτά μπορεί να βρει κάτι καλύτερο από τον Ντε Βινσέντι. Αξίζει να αναφερθεί πως στις διαπραγματεύσεις Ολυμπιακού – ΑΠΟΕΛ για τον δανεισμό δεν έγινε καμία κουβέντα για να μπει ρήτρα αγοράς, καθώς οι ερυθρόλευκοι δεν ήθελαν να συζητήσουν τέτοιο ενδεχόμενο.

Κοψοχρονιά
Κατόπιν εισήγησης των σκάουτερ, επί Ζαρντίμ, η ομάδα του Πειραιά αγόρασε τον Ντε Βινσέντι πριν από ακριβώς έναν χρόνο, για ένα ποσό μεταξύ 200 και 300 χιλιάδων ευρώ, καθώς το συμβόλαιό του με τον ΠΑΣ Γιάννενα έληγε έξι μήνες αργότερα. Για τον 25χρονο επιθετικό χαφ είχαν ενδιαφερθεί τότε Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος και Παναθηναϊκός, όμως μόλις στο παιχνίδι μπήκε ο Ολυμπιακός, το τέλος της υπόθεσης ήταν ήδη γνωστό. Το κασέ του υπολογίζεται στις 250.000 ευρώ, τον χρόνο. Το συμβόλαιο του Ντε Βινσέντι με τον Ολυμπιακό λήγει το 2016.
Σαν παραμύθι...

Μικρό τον «έκοψε» η Ρίβερ Πλέιτ. Μετά του είπαν πως πρέπει να σταματήσει το ποδόσφαιρο, λόγω προβλήματος στη μέση. Δεν το έβαλε κάτω, συνέχισε σε μία ομάδα τρίτης – τέταρτης κατηγορίας, όπου τον ανακάλυψε σκάουτερ του ΠΑΣ Γιάννενα. Το 2009, σε ηλικία 20 χρόνων τον αγόρασαν για 75.000 ευρώ, ενώ υπέγραψε έως το 2013. Του πήρε μία εβδομάδα να σκεφτεί το ταξίδι στην άλλη άκρη της γης. Μετά από ένα εξάμηνο όπου δεν έπαιξε καθόλου, δόθηκε δανεικός για λίγο στην Καλαμάτα. Έπαιξε ενάμιση χρόνο στη Β΄ Εθνική, ενώ πέρυσι και πρόπερσι αγωνιζόταν με τον ΠΑΣ στην Σούπερ Λίγκα. Οι Ηπειρώτες έκαναν το λάθος να μην του ανανεώσουν το συμβόλαιο, έτσι οι περσινές συγκλονιστικές εμφανίσεις –με highlight το γκολ στο ΟΑΚΑ κατά του Παναθηναϊκού– τον έκαναν «μήλον της έριδος» για τους «αιώνιους».

Από τους ρεπόρτερ στην Ελλάδα περιγράφεται ως ήσυχο, καλό παιδί και ευγενέστατος. Ξέρει ελληνικά –καταλαβαίνει και μιλάει– όμως δημοσίως προτιμάει τα αγγλικά. Λέει ότι από την Αργεντινή του λείπει η οικογένεια του και το φαγητό, παρότι οπαδός της υγιεινής διατροφής. Είναι ζευγάρι με ένα νεαρό κορίτσι από τα Γιάννενα. Σιχαίνεται την ήττα, ακόμα και στο… PlayStation – παλιά είχε ανεβάσει στο Facebook τη φωτογραφία ενός σπασμένου μοχλού. Έχει ιταλικό διαβατήριο (κοινοτικός) και στο παρελθόν δήλωσε πως θα ήθελε να παίξει σε ένα πρωτάθλημα καλύτερου του ελληνικού. Σίγουρα οι φιλοδοξίες του Τόμας Ντε Βινσέντι δεν εξαντλούνται στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ.

Λύση και για το δεξί άκρο
Στο 4-2-3-1 του Ολυμπιακού ο Τόμας Ντε Βινσέντι είχε δοκιμαστεί πίσω από τον σέντερ φορ. Έχοντας περισσότερο το προφίλ ενός επιθετικού μέσου ή δεύτερου επιθετικού παρά δημιουργικού χαφ, ο 25χρονος Αργεντίνος στον ΑΠΟΕΛ προορίζεται για να καλύψει τη θέση του δεύτερου επιθετικού στο 4-4-2, το σύστημα που φαίνεται ότι προτιμάει ο Δώνης, καθώς ταιριάζει καλύτερα στην ομάδα. Θα μπορούσε να παίξει και έξω δεξιά στο 4-3-3, είναι ερωτηματικό αν θα έπαιζε και ως μέσα δεξιά, στην τριάδα των χαφ. Φαίνεται άριστος χειριστής της μπάλας, εξαιρετικός δημιουργός και εργάτης στην άμυνα, με αδυναμίες στο τελείωμα φάσεων αλλά και στο μαρκάρισμα, καθώς πέφτει με δύναμη στον αντίπαλο.

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

Source : www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου