Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα ταχύτητας στις ΗΠΑ! Βίντεο

Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα ταχύτητας στις ΗΠΑ! ΒίντεοΗ αγωνιστική δράση στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ξεκίνησε με το αριστερό αφού ο θρυλικός 24ωρος αγώνας στην πίστα της Ντεϊτόνα σημαδεύτηκε από ένα τρομακτικό ατύχημα.

Ήταν ο 93ος γύρος, λίγα λεπτά πριν τις 5 το απόγευμα (ώρα ανατολικής ακτής ΗΠΑ), με τον ήλιο να δύει και να «τυφλώνει» τους οδηγούς στο συγκεκριμένο σημείο της πίστας – την έξοδο της στροφής 3. Η Ferrari 458 Italia του Matteo Malucelli αντιμετώπιζε μηχανικό πρόβλημα, υποχρεώνοντας τον να κάνει αριστερά στην πίστα, κινούμενος με πολύ μικρή ταχύτητα.

Την ίδια ώρα, ο Jose Guillermo Gidley, γνωστός στον κόσμο των αγώνων ως «Memo», με πλούσια θητεία στο CART, τα IndyCars αλλά και το American Le Mans Series, επιχειρούσε ένα προσπέρασμα, βγαίνοντας αριστερά από το προπορευόμενο μονοθέσιο.

Εκεί όμως βρισκόταν η Ferrari του 29χρονου Ιταλού, με αποτέλεσμα την τρομακτική σύγκρουση που μπορείτε να δείτε στο βίντεο. Οι δύο οδηγοί μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο του Χάλιφαξ που βρίσκεται πολύ κοντά στην πίστα της Φλόριντα, ευτυχώς χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους. Πιο σοβαρά τραυματισμένος ο Gidley που χρειάστηκε και χρόνος για να απεγκλωβιστεί από τα συντρίμμια, υποβλήθηκε σε εγχείριση στο αριστερό του πόδι και χέρι. Παρά τα εκτενή του τραύματα, είναι θαύμα που βγήκε ζωντανός από την κατεστραμμένη Daytona Prototype Corvette με το #99.

Ο Βραζιλιάνος Cristian Fittipaldi, που οδηγεί κι αυτός το ίδιο αυτοκίνητο με τον «Memo», σχολίασε: «Οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, καθώς ο ήλιος έδυε. Ήταν δύο σημεία της πίστας όπου δεν μπορούσες να δεις τίποτα. Το ένα από αυτά ήταν στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού και το άλλο στην έξοδο από τη στροφή 3. Έχοντας και πιο αργό όχημα μπροστά του, ο Gidley απλά δεν μπορούσε να δει το αυτοκίνητο με το οποίο συγκρούστηκε. Είμαι 200% σίγουρος πως δεν έβλεπε τίποτα».

Ο αγώνας (που διεξάγεται για 52η φορά) διεκόπη για περίπου 90 λεπτά. Ήταν η πρώτη διακοπή του αγώνα εδώ και μία δεκαετία, αν και το 2004 η κόκκινη σημεία είχε προκληθεί από τη βαριά βροχόπτωση.


Πηγή: www.tothemaonline.com

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου