Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Διαβάστε το πόρισμα της Ερευνητικής για τη Δρομολαξιά

Στον Εισαγγελέα για τα περαιτέρω, λέει ο Ι.Νικολάου

Λευκωσία: Στη Γενική Εισαγγελία για διεξοδική μελέτη και απόφαση για τυχόν περαιτέρω διερεύνηση και λήψη καταθέσεων ή ενδεχομένως και άλλων διώξεων έχει σταλεί το πόρισμα για την επένδυση της Cyta στη Δρομολαξιά, δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το πόρισμα 

Δεν απέκλεισε, εάν υπάρξει ανάγκη, να γίνει διερεύνηση και άλλων υποθέσεων ενώ διευκρίνισε ότι το πόρισμα θα δοθεί στη δημοσιότητα εκτός και αν αποφασίσει διαφορετικά το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεννόηση με τον Εισαγγελέα, λόγω ειδικών ζητημάτων που μπορεί να επηρεάσουν την πορεία των ποινικών υποθέσεων. Σε δηλώσεις μετά το πέρας συνάντησης με την Επίτροπο Διοικήσεως, ο Υπουργός ανέφερε ότι το πόρισμα έχει δύο πτυχές, την πειθαρχική και την ποινική.

Για την πειθαρχική πτυχή, ανέφερε ότι το πόρισμα προσφέρεται για να διαπιστωθούν τυχόν ζητήματα που θα πρέπει να διερευνηθούν για σκοπούς πειθαρχικών ερευνών και αυτή η πτυχή αφορά τη Cyta ως αρμόδια υπηρεσία για τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα λειτουργών της.

Για τα ποινικά αδικήματα, ο κ. Νικολάου είπε ότι το πόρισμα έχει δοθεί στον Γενικό Εισαγγελέα και αυτός έχει αναθέσει τη διεξοδική του μελέτη «αν υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω διερεύνηση οποιωνδήποτε άλλων ζητημάτων πέραν από αυτά που έχουν διερευνηθεί μέχρι σήμερα».

«Συνεπώς, πέραν του ότι δεν υπάρχει οτιδήποτε ανακοινώσιμο, τουλάχιστον δεν έχω εγώ υπόψη μου κάτι ανακοινώσιμο, το θέμα το χειρίζεται η Νομική Υπηρεσία, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας», ανέφερε ο Υπουργός. Συνέχισε λέγοντας ότι αυτοί θα αποφασίσουν και αυτό είναι και αρμοδιότητά τους, «εάν από το πόρισμα υπάρχει ανάγκη διεξαγωγής οποιωνδήποτε περαιτέρω ανακρίσεων ή ακόμη και δίωξη οποιουδήποτε άλλου προσώπου πέραν από αυτούς που έχουν ανακοινωθεί ότι θα διωχθούν».

Ο Υπουργός απάντησε καταφατικά σε ερώτηση εάν μπορεί να υπάρξει διερεύνηση και άλλων υποθέσεων πέραν εκείνων που έχουν ήδη καταχωρηθεί στο δικαστήριο και προκύψει ανάγκη επιπρόσθετων καταθέσεων.

«Βεβαίως, αυτό μπορεί να γίνει αν το αποφασίσει ο Γενικός Εισαγγελέας, αν υπάρχει ανάγκη να γίνει περαιτέρω διερεύνηση αναφορικά με τις υποθέσεις οι οποίες έχουν διερευνηθεί, αυτό θα γίνει, είτε για άλλα θέματα είτε ακόμη και επιπρόσθετα για τα ίδια θέματα», ανέφερε ο κ. Νικολάου.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Υπουργός είπε ότι το πόρισμα θα δοθεί στη δημοσιότητα, διευκρινίζοντας ότι το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεννόηση με τον Γενικό Εισαγγελέα θα κάνει άλλο χειρισμό εάν αποφασιστεί ότι στο πόρισμα υπάρχουν ζητήματα που ενδεχομένως επηρεάζουν την πορεία των ποινικών υποθέσεων.

Πηγή: philenews 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου