Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

238 δολοφονίες τρανς μέσα στο 2013 - Ο ματωμένος χάρτης και τα νούμερα που σοκάρουν

H Βραζιλία και το Μεξικό στην κορυφή του καταλόγου με τις χώρες που σημειώθηκαν οι περισσότερες δολοφονίες τρανς ατόμων, κατά τη διάρκεια του 2013.
Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη από το Ευρωπαϊκό Transgender Murder Monitoring project, οι δολοφονίες φτάνουν στο σύνολό τους τις 238 και ακόμη η χρονιά δεν έχει τελειώσει. Η έκθεση κυκλοφόρησε ενόψει της 15ης Διεθνούς Ημέρας Μνήμης Transgender, η οποία έχει οριστεί στις 20 Νοεμβρίου 2013.

Η έκθεση περιλαμβάνει μόνο δολοφονίες τρανς ατόμων που μπορούν να τεκμηριωθούν μέσα από δημόσια διαθέσιμες πληροφορίες ή έχουν αναφερθεί από τις τοπικές οργανώσεις προάσπισης των LGTB κοινοτήτων, και έτσι δεν μπορεί να αποτελεί πλήρη εικόνα του ιστορικού των εγκλημάτων που διαπράττονται σε όλο τον κόσμο. Τα στοιχεία για τις δολοφονίες αποδεικνύουν έναν οξύμωρα στιγματισμένο, χάρτη αίματος.

Οι χώρες που έδειξαν τον δρόμο της ανεκτικότητας και της παραδοχής των δικαιωμάτων της transgender κοινότητας, είναι πρώτες στη λίστα. 95 τρανς άτομα δολοφονήθηκαν στη Βραζιλία και 40 έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό, ενώ δεκαέξι δολοφονίες τρανς ατόμων αναφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μερικά μικρά έθνη, βρέθηκαν επίσης να έχουν πολύ μεγάλο αριθμό δολοφονιών σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού τους . Στην Ονδούρα για παράδειγμα, αντιστοιχούν δύο δολοφονίες για κάθε δύο εκατομμύρια κατοίκους.

Δυστυχώς τα στοιχεία είναι ακόμη πιο τρομακτικά στο θέμα των δολοφονιών ανηλίκων. Από το 2008,το Transgender Europe έχει καταγράψει 1.374 δολοφονίες τρανς ατόμων σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο. Από αυτούς, 108 θύματα ήταν κάτω από την ηλικία των 20, ανάμεσα τους ακόμη και 13χρονα παιδιά.

Αυτός είναι ο χάρτης των δολοφονιών του 2013 όπως διαμορφώνεται από τα επίσημα αλλά ελλειπή στοιχεία. Η Ελλάδα δίνεται ως "no data". 

 
Πηγή: www.lifo.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου