Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Σφίγγουν τα κολάνια σε Λήδρας και Ονασαγόρου

Ο Δήμος Λευκωσίας σφίγγει τα κολάνια όσον αφορά τη λειτουργία κέντρων αναψυχής στους πεζόδρομους Λήδρας - Ονασαγόρου, στην προσπάθεια του να επιφέρει ισόρροπη ανάπτυξη, η οποία τείνει να διαταραχθεί με την καλπάζουσα λειτουργία καφενείων και χώρων εστίασης. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως δεν θα εξασφαλίσουν άδεια αν δεν πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:

- Η ανάπτυξη δεν θα είναι υλοποιημένη κατά το στάδιο εξέτασης της σχετικής πολεοδομικής αίτησης.
- Η ανάπτυξη δεν θα υλοποιηθεί πριν από την εξασφάλιση των αναγκαίων αδειών. Στην αντίθετη περίπτωση, αν η ανάπτυξη είναι υλοποιημένη κατά την εξέταση της αίτησης για άδεια οικοδομή, η εξάσκηση της διακριτικής ευχέρειας παύει να ισχύει και η αρμόδια Αρχή θα ζητά την υπόδειξη/εξαγορά των χώρων στάθμευσης που αναγράφονται στον σχετικό όρο της πολεοδομικής άδειας, πριν από την έκδοση της άδειας οικοδομής.
- Η ανάπτυξη θα είναι πλήρως σύμφωνη με τους κανονισμούς, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά θέματα αισθητικής, περιλαμβανομένων και των θεμάτων που αφορούν τυχόν υπαίθρια εστίαση (επίπλωση, τέντες, προσαρτήσεις κ.τ.λ.).
- Θα τηρούνται οι κανονισμοί πρόσβασης της ανάπτυξης από Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, και όπου απαιτείται διακίνηση και χρήση (WC αναπήρων).

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκωσίας παλαιότερα είχε αποφασίσει να απαλλάσσει από τις επιθυμητές χρήσεις απαιτήσεις σε χώρους στάθμευσης ως μέτρο για την αναζωογόνηση και την ανάπτυξη κυρίως της οδού Ονασαγόρου, που ήταν λιγότερο ανεπτυγμένη. Η επιτυχημένη, όπως τη χαρακτηρίζει ο δήμος, άμεση απόδοση του μέτρου, σε συνδυασμό με άλλα μέτρα που υιοθετήθηκαν, είχε οδηγήσει στην επίτευξη σημαντικής ανάπτυξης στην περιοχή.

Τώρα, η διακριτική ευχέρεια απαλλαγής του όρου για υπόδειξη, δημιουργία ή εξαγορά χώρων στάθμευσης θα εξασκείται πλέον αποκλειστικά ως κίνητρο για την πολυλειτουργική εξέλιξη της περιοχής πεζοδρόμων. Ο Δήμος Λευκωσίας, απαντώντας σε ερώτηση του «Φ», αναφέρει πως στόχος θα είναι η ισορροπημένη συνύπαρξη χρήσεων με την προσέλκυση και ανάπτυξη χρήσεων, όπως το λιανικό εμπόριο, γραφεία, επαγγελματικοί χώροι, χρήσεις εξυπηρέτησης και ό,τι άλλο επιτρέπεται με το ισχύον Τοπικό Σχέδιο.

- Source : http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου