Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

ΚΥΠΡΟΣ: ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ - ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ

Λευκωσία: Διορθώσεις στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας για την προβλεπόμενη συμπεριφορά των οδηγών σε κυκλικούς κόμβους, φώτα τροχαίας και ποδηλατόδρομους τέθηκαν χθες ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων.

Στόχος, εξήγησαν στους βουλευτές εκπρόσωποι του Τμήματος Δημοσίων Έργων και του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, είναι στην περίπτωση των κυκλικών κόμβων, να αλλάξει η ισχύουσα νομοθεσία μέσω του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, που προβλέπει ότι σε κυκλικούς κόμβους με δύο και τρεις λωρίδες εισόδου και δύο λωρίδες εξόδου στην τρίτη έξοδο, μπορεί να εισέρχεται μόνο το όχημα που βρίσκεται στην δεξιά πλευρά του κυκλικού κόμβου. 

Μέχρι τώρα μπορούσε και το όχημα που βρισκόταν στη μεσαία λωρίδα, ωστόσο αυτό διαπιστώθηκε ότι δημιουργεί συνθήκες για δυστυχήματα. 
  
Πρόσθετα, στην προτεινόμενη νομοθεσία, προβλέπεται ότι το σήμα για έξοδο από τον κυκλικό κόμβο με στροφή αριστερά, δίνεται μόλις το όχημα περάσει από την αμέσως προηγούμενη έξοδο. Επίσης, καθορίζονται με μεγαλύτερη ακρίβεια και λεπτομέρεια, οι σημάνσεις των φώτων τροχαίας, ιδιαίτερα σε όσα αφορούν τα πράσινα βέλη που επιτρέπουν την κίνηση σε συγκεκριμένη κατεύθυνση. Ακόμα, καθορίζονται μέσα από τον νόμο οι σημάνσεις και τα χαρακτηριστικά και περιγράφονται οι ειδικές κατηγορίες δρόμων ή λωρίδων που προορίζονται για χρήση από ποδήλατα. 

 Πρόσθετα, εισάγεται ειδική πρόνοια στη νομοθεσία για κάλυψη κενών, με την οποία απαγορεύεται η στάθμευση μηχανοκίνητου οχήματος σε ποδηλατόδρομο ή ποδηλατική διαδρομή, ενώ επιτρέπεται η στάση για επιβίβαση - αποβίβαση επιβάτη.

---> ΚΑΝΤΕ LIKE  ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΜΕΡΩΝΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ - ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ<---


Source : http://showtime-cy.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου