Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Και νέα απόπειρα αυτοκτονίας στις Κεντρικές Φυλακές - Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Νέο περιστατικό στις Κεντρικές Φυλακές αναστατώνει το σωφρονιστικό ίδρυμα, «πονοκεφαλιάζει» το υπουργείο Δικαιοσύνης και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για την κατάσταση που επικρατεί στις Φυλακές.
Το νέο συμβάν αφορά απόπειρα αυτοκτονίας 19χρονου Πόντιου που κρατείτο στην πτέρυγα 9, ο οποίος επιχείρησε ανεπιτυχώς να κρεμαστεί με σεντόνι στο κελί του.

Ο νεαρός έγινε αντιληπτός από συγκρατούμενο του, ο οποίος κάλεσε βοήθεια. Αμέσως στη σκηνή έσπευσαν οι δεσμοφύλακες, οι οποίοι κατάφεραν να τον απελευθερώσουν λίγο πριν επέλθει το μοιραίο και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. 

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Ιωνάς Νικολάου δήλωσε ότι για σκοπούς καλύτερης διερεύνησης έδωσε οδηγίες όπως αποχωρήσουν αμέσως από την εργασία τους οι δεσμοφύλακες που ήταν υπεύθυνοι στη πτέρυγα 9 κατά την ώρα όπου έγινε η απόπειρα αυτοκτονίας. Το τελευταίο διάστημα το σωφρονιστικό ίδρυμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως καζάνι που βράζει, αφού το ένα περιστατικό διαδέχεται το άλλο. 

Μόλις χθες βγήκε στο φως της δημοσιότητας ο ομαδικός βιασμός 22χρονου Ρουμάνου κρατούμενου από τέσσερις συγκρατούμενους του, ενώ είχαν προηγηθεί τρεις διαδοχικές αυτοκτονίες κρατουμένων τους τελευταίους τρεις μήνες. 

Τα περιστατικά αυτά δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά για το ποιος έχει τον έλεγχο στο σωφρονιστικό ίδρυμα και που οδηγούνται τα πράγματα. Νωρίτερα με ανακοινώσεις τους κόμματα είχαν εκφράσει ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στις Κεντρικές Φυλακές.

Νωρίτερα: 
Νέα απόπειρα αυτοκτονίας, αυτή τη φορά 19χρονου ομογενή, αποδεικνύει την έκταση του προβλήματος στις κεντρικές φυλακές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 19χρονος επιχείρησε να κρεμαστεί με σεντόνι στο κελί του. Ο 19χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου κρατείται για νοσηλεία με την κατάσταση του να κρίνεται σοβαρή.

Η απόπειρα αυτοκτονίας σημειώνεται μερικά εικοσιτετράωρα μετά τον βιασμό του 22χρονου αλλοδαπού κρατούμενου.

Εντοπίστηκαν και ναρκωτικά

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε έρευνα που διενεργήθηκε σε συγκεκριμένη πτέρυγα των Κεντρικών Φυλακών, εντοπίστηκε ποσότητα ναρκωτικών κρυμμένη σε τοίχο. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν 170 γρ. κάνναβης κρυμμένα σε κάλτσα και πακέτα τσιγάρων.

Περισσότερα σε λίγο...

Πηγές: sigmalive.com & philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου