Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Η αφήγησητου εργάτη που εντόπισε το νεκρό βρέφος παγώνει το αίμα! - «Στοπ, φώναξε του μάστρου, έχει ένα μωρό!»

Στο σκοτάδι εξακολουθούν να βρίσκονται οι προσπάθειες της Αστυνομίας για εντοπισμό της μητέρας ή αυτών που πέταξαν το νεογέννητο κοριτσάκι στο ΧΥΤΥ της Κόσιης. Στην Αστυνομία, έφθασαν ελάχιστες πληροφορίες από πολίτες κι αυτές αποδείχθηκαν βάσιμες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, παραδέχθηκε χθες ότι είναι δύσκολη η προσπάθεια της Αστυνομίας για εξιχνίαση της υπόθεσης και επανέλαβε την έκκλησή του για συνδρομή του κοινού μέσω πληροφοριών.

Την ώρα που οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται στα τυφλά, στο ΧΥΤΥ της Κόσιης οι εργαζόμενοι συνέχισαν χθες κανονικά την εργασία τους, με τη σκέψη τους όμως «καρφωμένη» στο μακάβριο εύρημα της προχθεσινής μέρας και τα όσα τραγικά διαδραματίστηκαν.

Η εφημερίδα Φιλελεύθερος  εντόπισε χθες στο εργοστάσιο του ΧΥΤΥ Κόσιης τον άνθρωπο που 24 ώρες πριν εντόπισε το νεκρό βρέφος. Πρόκειται για τον Κλαούντιο Ζαποτεάνου από τη Ρουμανία. Ο Κλαούντιο κατάγεται από την πόλη Λιας και βρίσκεται στην Κύπρο από τότε που λειτούργησε το ΧΥΤΥ, πριν από τέσσερα χρόνια, μαζί με τη γυναίκα και τις κόρες του, 13 και τριάμισι ετών.

Συγκεντρώνοντας όλες τις δυνάμεις του, φανερά επηρεασμένος από όσα έζησε την προηγούμενη μέρα, ο 37χρονος οικογενειάρχης, αφηγήθηκε  τη συγκλονιστική εμπειρία του: «Έπιασα δουλειά γύρω στις 6.30 το πρωί. Πέντε - δέκα λεπτά μετά, όπως περνούσαν τα σκουπίδια, πρόσεξα το μωρό... Σταμάτησα τον ιμάντα. Ξανακοίταξα να δω σίγουρα αν ήταν κούκλα ή μωρό. Ήτανε μωρό. Πάγωσα. Έφυγε το αίμα από το πρόσωπό μου. Δεν ήξερα τι να κάνω. Άμα πέρασαν ένα - δυο λεπτά, βρήκα δύναμη να πω στον διπλανό μου, που ήταν Κύπριος, να σταματήσει και αυτός».

Πηγή: www.tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου