Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Τα χιόνια επέστρεψαν και δρόμοι ξαναέκλεισαν - Η ανακοίνωση της Αστυνομίας και η πρόβλεψη του καιρού

- Ξανάρθαν τα χιόνια...
- Η ανακοίνωση της αστυνομίας για το ποιοι δρόμοι έκλεισαν στο Τρόοδος
- Μικροατυχήματα σημειώνονται εν τω μεταξύ από το πρωί ανά το Παγκύπριο λόγω ολισθηρού οδοστρώματος και της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας
- Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες


Λόγω βαριάς χιονόπτωσης στην περιοχή του Τροόδους, οι δρόμοι Καρβουνά - Τροόδους, Πλατρών - Τρόοδους και Προδρόμου - Τροόδους, είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Οι καταρρακτώδεις βροχές με αστραπές και βροντές που έπεφταν από χθες το απόγευμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, προκάλεσαν μικρο-δυστυχήματα και μικροζημιές σε αρκετές περιοχές.


Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Αστυνομία από χαλαζόπτωση που σημειώθηκε σε αρκετές περιοχές της Λάρνακας προκλήθηκαν μικρο-δυστυχήματα, λόγω κυρίως της απειρίας των οδηγών, σε περιοχές στην Κοφίνου και την Αραδίππου.

Στο παλαιό δρόμο Αραδίππου – Αθηένου οι ισχυροί άνεμοι είχαν ως αποτέλεσμα την αποκοπή μικρών δέντρων και την πτώση τους στο δρόμο, ενώ στο οδόστρωμα έπεσαν και αρκετές πέτρες. Ειδοποιήθηκαν τα Δημαρχεία Αραδίππου και Αθηένου υπάλληλοι των οποίων μετέβησαν στα συγκεκριμένα σημεία και απέσυραν από το δρόμο τα δέντρα και τις πέτρες.

Γύρω στις 11 σήμερα το πρωί κατέβηκε ο ποταμός της Κλαυδιάς και σύμφωνα με την Αστυνομία προχωρεί προς το φράγμα Κιτίου.

Εξάλλου η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε να ανταποκριθεί σε 2-3 περιπτώσεις για άντληση υδάτων από πλημμυρισμένους δρόμους χωρίς όμως ευτυχώς να σημειωθούν οποιεσδήποτε ζημιές.

Σημειώνεται ότι οι καταρρακτώδεις βροχές άρχισαν να πέφτουν γύρω στις τέσσερις χθες το απόγευμα με αστραπές και βροντές και συνεχίστηκαν με σφοδρότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σήμερα το πρωί συνεχίστηκαν κατά διαστήματα οι καταρρακτώδεις βροχές σε αρκετές περιοχές της πόλης και επαρχίας Λάρνακας, βροχές οι οποίες συνοδεύονται από ψυχρούς ανέμους.

Εν τω μεταξύ παρά τις καταρρακτώδεις βροχές που πέφτουν στη Λάρνακα, στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου δεν υπήρξε κατά τη διάρκεια της νύχτας βροχόπτωση. Ωστόσο σήμερα το πρωί σε αρκετές περιοχές της περιοχής άρχισε να ρίχνει ψιλόβροχο.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ώρες και μέρες

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή μας που θα φέρει βροχές, καταιγίδες και λίγα χιόνια στο όμορφο Τρόοδος

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανό να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές και καταιγίδες ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους ενδέχεται να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη.Η θερμοκρασία θα πέσει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονωμένων βροχών. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη, πρώτη μέρα του χρόνου, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και δεν αποκλείονται μεμονωμένες βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.

Πηγή: newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου