Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ρεκόρ καρέκλας! - 800 βιογραφικά για τους ημικρατικούς ενώπιον της κυβέρνησης

Sigmalive: Nέα συνάντηση Αναστασιάδη με Αβέρωφ και Παπαδόπουλο

Νέα συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σε λίγο στην οικεία του Προέδρου Αναστασιάδη στη Λεμεσό, με τους Αβέρωφ Νεοφύτου και Νικόλα Παπαδόπουλο.  Στο μικροσκόπιο βρίσκονται οκτακόσια βιογραφικά υποψηφίων.   Η νομική υπηρεσία αναμένεται να δώσει γνωμάτευση για την απόφαση του Προέδρου να διορίσει στις Προεδρίες Ημικρατικών, Γενικούς Διευθυντές Υπουργείων, κι αν αυτή προσκρούει σε νομικά κωλύματα.  
Συνήλθε η Γραμματεία του ΔΗΚΟ
Η γραμματεία του ΔΗΚΟ συνήλθε στο μεταξύ και σήμερα για να οριστικοποιήσει τα ονόματα για τις προεδρίες στα συμβούλια των πέντε ημικρατικών που θα του ανατεθούν, αλλά και τα προτεινόμενα μέλη για κάθε συμβούλιο.
Αντιδράσεις από ΑΚΕΛ και Συμμαχία Πολιτών
Ανεξάρτητα από το ποιά θα είναι η σύνθεση, των Διοικητικών Συμβουλίων, των Ημικρατικών Οργανισμών, το ΑΚΕΛ, δια του γενικού γραμματέα του, Άντρου Κυπριανού, διαμηνύει, ότι θα αντισταθεί, με όλες του τις δυνάμεις, στην προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων.
Υπέρ του διορισμού τεχνοκρατών, στα Διοικητικά Συμβούλια της CYTA, της ΑΗΚ και της Αρχής Λιμένων, τάσσονται οι Οικολόγοι.
Καλούν, δε, τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, να κωφεύσει στις κομματικές απαιτήσεις.
Για εμπαιγμό της νοημοσύνης των πολιτών, από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τα συγκυβερνώντα κόμματα, κάνει λόγο η Συμμαχία Πολιτών, καθώς, όπως λέγει, το παρασκήνιο και οι συναλλαγές οργιάζουν.
Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών, Αλέξανδρο Μιχαηλίδη, τα κριτήρια αξιολόγησης αυτών που θα επιλεγούν, δεν θα είναι άλλα, από αυτά της κομματικής προσήλωσης, προκειμένου, όπως λέγει, με ευκολία να εκτελούν τις ιδιωτικοποιήσεις και να μπορούν να λειτουργούν μέσα στην κουλτούρα της κομματικής διαπλοκής.
Η Συμμαχία Πολιτών, υποστηρίζει, ότι, μπορεί στο Κυπριακό και την Οικονομία, να μην υπάρχει κομματική ενότητα, αλλά στο ζήτημα των συναλλαγών και του βολέματος, το Κομματικό κατεστημένο παραμένει ενωμένο.
Newit.com.cy: Στην τελική ευθεία βρίσκεται το θέμα των διορισμών των νέων μελών στους ημικρατικούς οργανισμούς, ενώ θα ξεκαθαρίσει οριστικά, απόψε, έτσι ώστε αύριο, στη διάρκεια της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, να ληφθεί η τελική απόφαση.

Δεν αποκλείεται το θέμα να συζητηθεί σε νέα συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τους ηγέτες των συγκυβερνώντων κομμάτων, ΔΗΣΥ ΔΗΚΟ και ΕΥΡΩΚΟ.

Στο μικροσκόπιο βρίσκονται 800 βιογραφικά υποψηφίων.

Σύμφωνα με την Κυριακάτικη ΣΗΜΕΡΙΝΗ, η πρόθεση του Προέδρου να διορίσει στις Προεδρίες Ημικρατικών Γενικούς Διευθυντές Υπουργείων, προσκρούει σε νομικά κωλύματα.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, τέτοιοι διορισμοί ενδέχεται να κριθούν ως παράνομοι δεδομένου ότι πρόκειται για δημόσιους υπάλληλους, που με βάση τον Περί Δημόσιας Υπηρεσίας Νόμο, δεν μπορούν να ασκούν δεύτερη εργασία. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου