Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Φεστιβάλ... έρωτα στην Κίνα

Απόπειρα σύζευξης καπιταλισμού και αισθησιασμού, υπό την αιγίδα του κράτους.

 Η χώρα προμηθεύει το 70% των ερωτικών παιχνιδιών και βοηθημάτων που πωλούνται στον πλανήτη. Ανθρωπόμορφη κούκλα από λατέξ περιμένει τον αγοραστή στην έκθεση της Γκουανγκζού.


Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ο 46χρονος οδηγός λεωφορείου Τσεν Ουεϊζού, αντικρίζοντας τις ημίγυμνες λαστιχένιες κούκλες, πιστά ομοιώματα γοητευτικών γυναικών, αλλά και τα βίντεο σκληρού πορνό που προβάλλονταν ως «εκπαιδευτικά βοηθήματα» σε οθόνες του Φεστιβάλ Εθνικής Σεξουαλικής Κουλτούρας της πόλης Γκουανγκζού (πρώην Καντόνα).

Κάτω από το κεντρικό σύνθημα «Υγιές Σεξ, Ευτυχισμένες Οικογένειες», το 11ο ετήσιο φεστιβάλ αποτελεί απόπειρα σύζευξης καπιταλισμού και αισθησιασμού, υπό την αιγίδα του κινεζικού κράτους. Η κρατική έγκριση, όμως, δεν έμοιαζε να αφαιρεί τίποτα από τον περιρρέοντα ερωτισμό.

Επίδειξη μόδας από διεμφυλικά μοντέλα, αφροδισιακή σκόνη από κέρατο ελαφιού και στολές σέξι νοσοκόμας προσφέρονταν σε ικανοποιητικές τιμές.

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες μετά τον θάνατο του Μάο, η Κίνα εγκαταλείπει την επαναστατική σεμνοτυφία, υιοθετώντας τα δυτικά σεξουαλικά ήθη. Τα περισσότερα ερωτικά παιχνίδια της έκθεσης είναι κατασκευασμένα στην Κίνα, ενώ σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η χώρα προμηθεύει το 70% των ερωτικών παιχνιδιών και βοηθημάτων που πωλούνται στον πλανήτη, με ετήσιο κύκλο εργασιών 2 δισ. δολάρια για το 2010.

Οι κατασκευαστές και έμποροι οφείλουν, όμως, να τηρούν τους κανόνες που έχει θεσπίσει το κόμμα και τις κείμενες απαγορεύσεις κατά της «πορνογραφίας». Οι πρόσφατες αποκαλύψεις για τον οργιαστικό τρόπο ζωής ορισμένων κομματικών στελεχών έχουν υποσκάψει την ηθική αυθεντία του κόμματος. Τον Ιούνιο, κομματικό στέλεχος καταδικάσθηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση για διαφθορά, ύστερα από τη δημοσίευση βίντεο που τον εμφάνιζε σε ερωτικές περιπτύξεις με έξι άτομα, συμπεριλαμβανομένης και της συζύγου του.

Σε άλλο σημείο της έκθεσης, πλήθος μεσήλικων κυρίως ανδρών περίμενε με αγωνία την εμφάνιση της πορνοστάρ Ρέι Μιζούνο, που μεσουρανεί στην Ιαπωνία. Οταν η Μιζούνο βγήκε εντέλει από το καμαρίνι της, το πάθος των θεατών για να αποκτήσουν υπογεγραμμένη τη φωτογραφία ήταν τέτοιο, που στην προσπάθειά τους να την πλησιάσουν έσπασαν γυάλινη προθήκη.

Σε μια χώρα όπου, παρά την απελευθέρωση των ηθών, οι συζητήσεις γύρω από το σεξ συνεχίζουν να προκαλούν αμηχανία, πολλοί κατασκευαστές ερωτικών βοηθημάτων επιλέγουν τον ευφημισμό. Μεταξύ των προφυλακτικών ξεχώριζαν έτσι εκείνα της μάρκας «Φρόιντ», συσκευασμένα σε ροζ κουτί, καθώς και τα «Δόντι της Τίγρης», σε συσκευασία που θυμίζει γλειφιτζούρι.

Στην προσπάθειά τους να προσελκύσουν πελάτες, ορισμένες εταιρείες επέλεξαν ευφάνταστες μεθόδους, όπως χορεύτριες στριπτίζ. Ο 42χρονος επισκέπτης Λι Τζιανγκλίν κέρδισε διαγωνισμό φουσκώματος προφυλακτικού μέχρις ότου αυτό εκραγεί. Τα έπαθλά του κόστιζαν μεν μόλις 16 σεντς (προφυλακτικά με άρωμα φράουλας και μια παράξενη συσκευή με μπαταρίες και την πολλά υποσχόμενη ονομασία «Πλήρης ικανοποίηση»), αλλά ο κ. Λι εμφανίσθηκε περιχαρής. «Τα προφυλακτικά θα μου είναι χρήσιμα, αλλά δεν έχω ιδέα τι στο καλό είναι αυτό το μαραφέτι», είπε καθώς επεξεργαζόταν τη μυστηριώδη συσκευή.

Ζευγάρι 66χρονων συνταξιούχων αγόρασε ανατομικά ακριβή φαλλική συσκευή, με τη γυναίκα να επισημαίνει: «Οταν ο άνδρας γερνά, αυτό το σημείο παύει να λειτουργεί καλά».

Source : www.kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου