Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Απαγόρευση φωτογραφιών από το εσωτερικό του Λευκού Οίκου

Σύμφωνα με την ιστοσελιδα rt.com, ο Λευκός Οίκος συνεχίζει την πολιτική προστασίας των φωτογραφιών, που προέρχονται από το εσωτερικό του.

Την περασμένη Τετάρτη, η εφημερίδα McClatchy προστέθηκε στη λίστα εκδοτών, οι οποίοι δε προβάλουν πλέον δημοσίως εικόνες από το Λευκό Οίκο. Η ανακοίνωση της εφημερίδας ανέφερε ότι δε θα βάζει στις σελίδες της φωτογραφίες από το Λευκό Οίκο, παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Το Associated Press, το ABC, η Washington Post και το Reuters, υπέγραψαν και έστειλαν μια επιστολή προς το γραμματέα τύπου του Λευκού Οίκου, Jay Carney, παρακαλώντας τον να επιτρέψει στους φωτογράφους να έχουν πρόσβαση στο πρόεδρο Barack Obama. Οι υπεύθυνοι έχουν προστατεύσει το Λευκό Οίκο και τον πρόεδρο Obama από τα "κλικ" των φωτογράφων. Παρόλα αυτά, η κυρία Obama έχει μια ομάδα φωτογράφων, που σε τακτική βάση φωτογραφίζει το Λευκό Οίκο και στέλνει τις φωτογραφίες στον τύπο.

Το γεγονός αυτό, δηλαδή της επιλογής των εικόνων που θα προβληθούν στον τύπο, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις."Δεν επιτρέπεται στους δημοσιογράφους να φωτοφραφίζουν και να βιντεοσκοπούν τον πρόεδρο , όσο ασχολείται με τα επίσημα καθήκοντά του" εξηγεί η επιστολή των δημοσιογράφων.

Στην επιστολή που έστειλε η εφημερίδα McClatchy, ο αντιπρόεδρος των ειδήσεων Anders Gyllenhaal, ανέφερε "αποφασίστηκε να μην εκδίδουμε φωτογραφίες που αφορούν το Λευκό Οίκο." Παρόλα αυτα, όπως περιγράφει η ιστοσελιδα rt.com, υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις που επιτρέπουν την προβολή φωτογραφιών που προέρχονται από τον Λευκό Οίκο, όπως η φωτογραφία από το δωμάτιο που βρισκόταν ο Obama και η ομάδα εθνικής ασφαλέιας, το 2011 κατά τη διάρκει της αποστολής δολοφονίας του Osama bin Laden. -

Source : http://www.sigmalive.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου