Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Στο Μέγαρο Αθηνών το όνειρο του Κινεζικού Καλλιτεχνικού Θιάσου Ατόμων με αναπηρία

Μια μεγάλη παραγωγή από τον Κινεζικό Καλλιτεχνικό Θίασο Ατόμων με αναπηρία (China Disabled People's Performing Art Troupe - CDPPAT) φιλοξενείται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27 και 28 Νοεμβρίου. Το «My Dream» (Το όνειρό μου) είναι ένα θέαμα για την ψυχική γαλήνη και τη χαρά της ζωής. 

Η παράσταση συνδυάζει όλα τα είδη χορού, στοιχεία κινεζικής όπερας, χοροδράματος και μουσικού θεάτρου, καθώς και νέες μορφές τέχνης, όπως η απαγγελία ποιημάτων και ο χορός σε νοηματική γλώσσα, καθώς και ο χορός από άτομα με προβλήματα όρασης. Αναμειγνύοντας στοιχεία της κουλτούρας και της πνευματικής-θρησκευτικής παράδοσης της Κίνας, μέσα από την παράσταση αποκαλύπτεται η ομορφιά της τέχνης και η διαρκής αναζήτηση του ανθρώπου για την αλήθεια. Και ταυτόχρονα η ακατάβλητη θέληση των μελών του θιάσου, ο οποίος αποτελείται από 110 καλλιτέχνες και 37 διοικητικούς υπαλλήλους.

 Ο μέσος όρος ηλικίας των καλλιτεχνών είναι τα 20. Ο πρόεδρος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, ο υπεύθυνος χορού και ο υπεύθυνος μουσικής είναι άτομα με αναπηρία. Ο θίασος διαθέτει δύο ομάδες καλλιτεχνών, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να δίνουν παραστάσεις ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές πόλεις ή χώρους. Υπάρχει επίσης μία ομάδα αποκλειστικά αφοσιωμένη στην εκπαίδευση νέων ταλέντων. Η παράσταση ανεβαίνει σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα. Τιμές: Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 6,5 ευρώ Πολύτεκνοι, 65+: 8,5 ευρώ Ζώνη Γ: 11 ευρώ Ζώνη Β: 20 ευρώ Ζώνη Α: 28 ευρώ Διακεκριμένη Ζώνη: 40 ευρώ - 

Source: http://www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου