Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Πιέζουν οι Ρώσοι για τα προβληματικά δάνεια της Τράπεζας Κύπρου την ώρα που κουρεύουν τα καταστήματα της

-Πρώτη προτεραιότητα του ΔΣ είναι η ρύθμιση των προβληματικών δανείων
-Το μαχαίρι στο κόκαλο θα βάλουν σε μεγαλο-οφειλέτες
-Η τράπεζα παίρνει ως εξασφάλιση ακόμα και μετοχές εταιρειών


Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τα προβληματικά δάνεια της Τράπεζας Κύπρου, αφού τα νέα μέλη του ΔΣ και ιδιαίτερα οι Ρώσοι, πιέζουν έτσι ώστε να ρυθμιστεί άμεσα το θέμα.

Η Τράπεζα Κύπρου, πλέον, στρέφεται προς τους μεγαλοκαταθέτες, ενώ, σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, σε αρκετές περιπτώσεις, θα λαμβάνονται ως εξασφαλίσεις, ακόμη και μετοχές από εταιρείες, ενώ τίθενται αυστηροί όροι στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Το ΔΣ της τράπεζας, στρέφεται κυρίως στους σημαντικούς πελάτες του κατασκευαστικού τομέα και των ξενοδοχείων.

Την ίδια ώρα, το πλάνο για αναδιάρθρωση της Τράπεζας, εισηγείται την αποχώρηση 270 εργαζομένων, για την περίοδο 2014-2015.

Θυμίζουμε ότι όλα αυτά σημβαίνουν την ώρα που κουρεύουν τα καταστήματα της Τρ. Κύπρου με στόχο τα 140.

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται το κλείσιμο των καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, τα οποία μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, μειώθηκαν στα 155, παγκύπρια.

Στην έκθεση των οικονομικών αποτελεσμάτων για το 2012 που δημοσιοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου, αναφερόταν ότι ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων της Τράπεζας ανερχόταν στα 158.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου είναι τα καταστήματα να μειωθούν μέχρι το τέλος του έτους κάτω από τα 140.

Μετά την απορρόφηση της Λαϊκής Τράπεζας, η Τράπεζα Κύπρου λειτουργούσε με 203 καταστήματα, εκ των οποίων τα 85 είχαν μεταφερθεί από τη Λαϊκή.

Πηγή: newsit.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μειώθηκαν Σε 155 Τα Καταστήματα Της Τρ. Κύπρου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου