Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Πόρισμα «καίει» αστυνομικούς που ξυλοκόπησαν δύο νεαρούς

Τους «εκδικήθηκαν» για τις φασαρίες κατά τη ψήφιση του Μνημονίου 

Καταπέλτης κατά τεσσάρων αστυνομικών είναι το πόρισμα των ποινικών ανακριτών για επεισόδια που διαδραματίστηκαν έξω από τη Βουλή, την ημέρα της υπερψήφισης του Μνημονίου, αλλά και για κακοποίηση νεαρών που ακολούθησε.

Οι ανακριτές κατάφεραν με μαρτυρία να ανατρέψουν τους ισχυρισμούς των αστυνομικών ότι αντέδρασαν χρησιμοποιώντας την ανάλογη βία, αφού τα σημάδια που έφεραν δύο νεαροί άλλα καταδείκνυαν. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε και φιλμάκι από τα επεισόδια που αναρτήθηκε στο You tube. Τα επεισόδια διαδραματίστηκαν στις 30 περασμένου Απριλίου έξω από τη Βουλή.

Όταν έγινε γνωστό ότι το Μνημόνιο ψηφίστηκε οριακά, συγκεντρωθέντες άρχισαν να ρίχνουν πέτρες και ξύλα κατά των αστυνομικών που είχαν παραταχθεί για να τους κρατήσουν μακριά από το κτήριο. Τα επεισόδια διήρκεσαν 15 με 20 λεπτά, αλλά όταν οι διαμαρτυρόμενοι άρχισαν να αποχωρούν, μια ομάδα τεσσάρων νεαρών ανακόπηκε από αστυνομικούς για έλεγχο. Σε δύο από αυτούς φόρεσαν χειροπέδες και τους μετέφεραν σε αστυνομικό σταθμό όπου και άνοιξαν υπόθεση εναντίον τους.

Μάλιστα τους νεαρούς έψαχναν φίλοι τους χωρίς να εντοπίζονται για αρκετή ώρα, ενώ ακόμα και ο αξιωματικός υπηρεσίας με τον οποίο επικοινώνησε ο Φιλελεύθερος εκείνο το βράδυ, δήλωνε ότι δεν έγινε καμιά σύλληψη και κανένας νεαρός δεν οδηγήθηκε στην Αστυνομία. Για τα γεγονότα η Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας διέταξε έρευνα και πρόσφατα οι ποινικοί ανακριτές αποφάνθηκαν ότι κακώς ανοίχθηκε υπόθεση εναντίον των δύο νεαρών και επιρρίπτει ευθύνη σε τέσσερα μέλη της Αστυνομίας για την κακοποίηση τους.

Σημειώνεται ότι στον ένα νεαρό άνοιξε η μύτη και ο άλλος είχε εμφανή τραύματα στο φρύδι καθώς και εκχυμώσεις, ενώ οι αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι έφεραν αντίσταση κατά τη σύλληψη τους. Οι ανακριτές εισηγούνται στο πόρισμά τους προς την Αρχή να εξεταστεί το ενδεχόμενο δίωξης των αστυνομικών. Το πόρισμα θα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα για ν’ αποφασίσει για τα περαιτέρω.

Σημειώνεται ότι από τους πετροβολισμούς είχε τραυματισθεί στέλεχος της Αστυνομίας που δέχτηκε πέτρα στο κεφάλι, αλλά οι δυο νεαροί που συνελήφθησαν δεν φαίνεται από πουθενά να συνδέονται με τα επεισόδια και η σύλληψη τους ήταν εντελώς τυχαία.

Γράφει: Μιχάλης Χατζηβασίλης

Πηγή: www.philenews.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου