Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Κεφαλαιαγορά προς Τράπεζα Κύπρου: Τι γίνεται; - Θέλω ενημέρωση….

Επιστολή στην Τράπεζα Κύπρου απέστειλε την Παρασκευή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (ΕΚ), σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ζητώντας να ενημερωθεί μεταξύ άλλων για την αναμενόμενη ημερομηνία δημοσιοποίησης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Τράπεζας για το πρώτο εξάμηνο του 2013, ενόψει της λήξης στις 30 Οκτωβρίου, της δεύτερης αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της τράπεζας στο ΧΑΚ, απόφαση που έλαβε η ΕΚ στις 22 του περασμένου Ιουλίου.


Τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2013 θα έπρεπε να είχαν ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του περασμένου Αυγούστου.

Στην επιστολή, η ΕΚ ζητά επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να ενημερωθεί για τις προθέσεις της Τράπεζας αναφορικά με την τυχόν κατάρτιση Ενημερωτικού Δελτίου για την εισαγωγή στο ΧΑΚ των νέων μετοχών που προέκυψαν μετά  την εφαρμογή των διατάξεων του περί Διάσωσης με Ίδια Μέσα της Τράπεζας Κύπρου Δημόσιας Εταιρείας Διατάγματος του 2013.

Στις 22 Ιουλίου, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου είχε ανακοινώσει την απόφασή της για συνέχιση της αναστολής της διαπραγμάτευσης όλων των τίτλων της Τράπεζας Κύπρου στο ΧΑΚ, από την 1 Αυγούστου 2013 μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2013.

Η απόφαση, σύμφωνα με την ΕΚ, λήφθηκε για να δοθεί χρόνος για να εξέλθει η Τράπεζα από το καθεστώς εξυγίανσης, να ολοκληρωθεί η έκδοση των νέων μετοχών που θα προκύψουν από την εφαρμογή των διατάξεων του περί Διάσωσης με Ίδια Μέσα της Τράπεζας Κύπρου Δημόσιας Εταιρείας Λτδ Διατάγματος του 2013 καθώς και τυχόν να καταρτιστεί Ενημερωτικό Δελτίο, για την εισαγωγή των εν λόγω μετοχών στο ΧΑΚ.

Στις 11 Οκτωβρίου, η Τράπεζα Κύπρου είχε ανακοινώσει, με καθυστέρηση επτά μηνών, τα οικονομικά αποτελέσματα της για το 2012, τα οποία αποτελούσαν μία εκ των υποχρεώσεων της τράπεζας ως εισηγμένης εταιρείας στο ΧΑΚ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου