Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΠΑΣΥΠΙ: Η διεύθυνση των ΚΑ οδηγεί την εταιρεία στην απόλυτη καταστροφή

-Έξω φρενών εμφανίζονται οι πιλότοι των Κυπριακών Αερογραμμών

-Τα βάζουν εκ νέου με τη Διεύθυνση της εταιρείας, κάνοντας λόγο για απόλυτη καταστροφή

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Παγκύπριας Συντεχνίας Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ), σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013, συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της διαχείρισης των Κυπριακών Αερογραμμών από το Διοικητικό Συμβούλιο και τη διεύθυνση της εταιρείας.

"Παρά το ότι πραγματοποιείται η δεύτερη φάση απολύσεων του προσωπικού πέραν των 450 ατόμων, διαπιστώθηκε ότι οι τα διευθυντικά στελέχη, τα οποία έχουν φέρει την εταιρεία στην κατάντια που είναι σήμερα, δημιουργώντας τεράστιες ζημιές τα τελευταία χρόνια και επίσης έχουν εξανεμίσει το Ταμείο Προνοίας των υπαλλήλων λόγω κακοδιαχείρισης, αντί να βρεθούν πρώτα στη λίστα των απολύσεων, συνεχίζουν ανενόχλητοι τη δραστηριότητα τους οδηγώντας την εταιρεία στην απόλυτη καταστροφή", αναφέρουν οι πιλότοι.

Όπως σημειώνουν, "για παράδειγμα, εισηγούνται περαιτέρω εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, όπως τα δικαιώματα προσγείωσης στο αεροδρόμιο Χήθροου του Λονδίνου (χρονοθυρίδες), αποδυναμώνοντας παντελώς τις προοπτικές επιβίωσης της εταιρείας καθώς και τις δυνατότητες εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή. Και όλα αυτά ενδέχεται να εκποιηθούν χωρίς να γίνουν ανοικτές διαδικασίες προσφορών".

Η ΠΑΣΥΠΙ αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πουληθεί αεροσκάφη και άλλα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας αξίας πέραν των 100 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ανοικτές διαδικασίες προσφορών.

Η Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΥΠΙ αποφάσισε την επανεξέταση του θέματος σε έκτακτη συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη, όπου θα ληφθούν αποφάσεις με στόχο τη διαφύλαξη της ομαλής λειτουργίας και της βιωσιμότητας της εταιρείας.
"Κύριος στόχος είναι να απαιτηθεί ξανά η άμεση διεξαγωγή έρευνας για τις ατασθαλίες και την αμέλεια που έχουν επιδείξει οι συγκεκριμένοι διευθυντές στην εκτέλεση των καθηκόντων τους", καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου