Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΟΡΘΩΣΗ - Ένα εκατομμύριο για παλιές αμαρτίες (ανακοίνωση)

Άλλα περίμενε και άλλα ήρθαν στην Ανόρθωση από την ΦΙΦΑ. Και ενώ αρχικά φαινόταν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα με τον Στόιλοφ και τον βοηθό του τελικά η Παγκόσμια Ομοσπονδία επιδίκασε τον ποσό των 450.000 ευρώ για τον Βούλγαρο προπονητή και των 169.000 ευρώ για τον βοηθό του Τζάνκο Τσβετάνοφ.

Μέσα σ' αυυτά και τα αναμένομενα 166 χιλιάρικα του Λούκας Κονσίστρε αλλά και τα 262 του Μπρούνο Σεϊρού.

Σύνολο πάνω από 1 εκατομμύριο ο βραχνάς για την ομάδα της Αμμοχώστου που φυσικά θα εφεσιβάλει τις αποφάσεις. Για τον σκοπό αυτό έχει συσταθεί ειδική επιτροπή.

Η επίσημη ανακοίνωση της Ανόρθωσης για το θέμα:

Ενημερώνουμε τους φίλους της ομάδας μας, στα πλαίσια της διαφάνειας και της συνεχούς ενημέρωσης τους, ότι τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε λάβει από την πρωτοβάθμια δικαστική επιτροπή της ΦΙΦΑ αποφάσεις αναφορικά με πρώην ποδοσφαιριστές και προπονητές της ομάδας μας, οι οποίες ήταν όλες καταδικαστικές προς το Σύλλογο.

Συγκεκριμένα, η ΦΙΦΑ έχει κατ’ αρχήν επιδικάσει 262,000 Ευρώ υπέρ του Μπρούνο Σειρού, 166,000 Ευρώ υπέρ του Λούκας Κονσίστρε, 450,000 Ευρώ υπέρ του Στάνιμιρ Στόιλοφ και 169,000 Ευρώ υπέρ του Τζάνκο Τσβετάνοφ.

Όλες αυτές οι αποφάσεις δεν θεωρούνται τελεσίδικες μέχρι αποστολής από τη ΦΙΦΑ προς το Σύλλογο μας του δικαιολογητικού / νομικού πλαισίου στο οποίο βασίστηκε η κάθε απόφαση ξεχωριστά. Ως εκ τούτου οι αποφάσεις αυτές δεν εμπίπτουν στα κριτήρια Σεπτεμβρίου.
Επιπλέον, όλες οι αποφάσεις δύναται να εφεσιβληθούν σε δευτεροβάθμιο επίπεδο στο Court of Arbitration for Sport (CAS), στο οποίο ήδη εκκρεμεί έφεση μας για την υπόθεση Ντομπρασίνοβιτς σε σχέση με πρωτόδικη απόφαση ύψους 149,000 Ευρώ.

Περαιτέρω, ενημερώνουμε ότι έχει συσταθεί ειδική ομάδα διαχείρισης όλων των υποθέσεων ενώπιον της ΦΙΦΑ, η οποία αποτελείται από νομικούς στην Ελλάδα και την Κύπρο με εμπειρία στα θέματα και ο Σύλλογος μας θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, κάτω από ομολογουμένως πολύ αντίξοες συνθήκες, για να μειώσει ή να αναιρέσει ολοκληρωτικά τις αποφάσεις ή εάν και εφόσον χρειαστεί να κάνει ευνοϊκούς διακανονισμούς.

Δυστυχώς, η προσπάθεια του Συλλόγου καθίσταται ιδιαίτερα δύσκολη αφού πολλές αποφάσεις αφορούν υποθέσεις που χρονολογούνται εδώ και χρόνια. Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία του Συλλόγου και της ποδοσφαιρικής ομάδας αλλά αναμφισβήτητα αυτές οι υποθέσεις θα πρέπει εντός της ποδοσφαιρικής περιόδου να διακανονιστούν.

Source : http://www.24sports.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου