Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

WTA: Προσπάθησε πολύ για να χάσει!

Συνεργασία της Μαρία Σαράποβα με τον Τζίμι Κόνορς που βρισκόταν στις εξέδρες του κεντρικού court στο Lindner Family Tennis Center του Σινσινάτι, δεν ξεκίνησε ιδανικά αφού η Ρωσίδα γνώρισε την ήττα απ'την εκπληκτική Σλόαν Στίφενς και η αυτοπεποίθησή της δέχθηκε ισχυρό πλήγμα ενόψει US Open.

Στον πρώτο της αγώνα μετά την ήττα στο 2ο γύρο του Wimbledon Championships απ'την Μισέλ Λαρσέρ Ντε Μπρίτο και αντιμετωπίζοντας τραυματισμό στο ενδιάμεσο διάστημα, η Μαρία Σαράποβα δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το εξαιρετικό της ξεκίνημα στην αναμέτρηση του 2ου γύρου στο Western & Southern Open απέναντι στην Σλόαν Στίφενς και μετά από μια συγκλονιστική μάχη, γνώρισε την ήττα με ανατροπή απ'την δυναμική και ταλαντούχα Αμερικανίδα.

Η Μάσα προηγήθηκε με 6-2, 2-0 games της αντιπάλου της όμως η Στίφενς που κατά πολλούς είναι το επόμενο Νο1 της WTA, κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και έφτασε στη σπουδαία νίκη με 2-6, 7-6(5), 6-3 μετά από δυόμιση ώρες συναρπαστικής μονομαχίας στο Σινσινάτι.

Με εξαίρεση την πολύ καλή της εκκίνηση στο ματς, η Σαράποβα όσο εξελισσόταν ο αγώνας παρουσιαζόταν ολοένα και χειρότερη, με πολλά αβίαστα λάθη, βιαστικές επιλογές και σερβίς κάτω του μετρίου, όμως στην κακή απόδοση της Ρωσίδας βασικό ρόλο έπαιξε και η Σλόαν Στίφενς που έδειξε μεγάλη μαχητικότητα, θέληση και ικανότητα να παίρνει τους κρίσιμους πόντους, χαρακτηριστικά απαραίτητα για μια μελλοντική πρωταθλήτρια.

Η 26χρονη Σαράποβα, Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης και του ταμπλό, τελείωσε το ματς με μόλις 16 winners και 62 αβίαστα λάθη (!), εφτά εκ των οποίων ήταν double faults.

"Πιστεύω ότι ξεκίνησα πολύ καλά το ματς και δεν έπρεπε να αφήσω αυτό το παιχνίδι να χαθεί. Έχασα την υπομονή μου μετά το πρώτο σετ και άρχισα να κάνω πολλά λάθη, ειδικά στην πρώτη μπάλα. Σίγουρα έπαιξε ρόλο η αγωνιστική απραξία των προηγούμενων εβδομάδων όμως έπρεπε να είμαι πιο έτοιμη στο πρώτο μου παιχνίδι. Νιώθω απογοήτευση, όμως έτσι είναι το τένις" τόνισε χαρακτηριστικά η Ρωσίδα.

Ήταν ο πρώτος αγώνας της Σαράποβα, μετά την έναρξη της συνεργασίας της με τον σπουδαίο Τζίμι Κόνορς.

"Προφανώς και δεν έχασα σήμερα επειδή δεν εφάρμοσα αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση. Αυτά που δουλεύουμε είναι για να βελτιώσουν το παιχνίδι μου. Είναι δύσκολο να χάνεις, ειδικά τόσο νωρίς σε ένα τουρνουά, όμως πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά και να προχωρήσω μπροστά" πρόσθεσε η Ρωσίδα που στάθηκε άτυχη στην κλήρωση καθώς αντιμετώπισε το Νο17 της παγκόσμιας κατάταξης, Σλόαν Στίφενς η οποία ήταν η πρώτη στην κατάταξη χωρίς seeding (πήραν μέρος και οι 16 πρώτες της WTA).

Αυτή ήταν η δεύτερη top3 νίκη της Στίφενς στην καριέρα της μετά τη σπουδαία επικράτηση επί της Σερίνα Γουίλιαμς στα προημιτελικά του φετινού Australian Open.

Για τον 1ο γύρο της διοργάνωσης, οδυνηρή ήττα υπέστη και η Άννα Ιβάνοβιτς η οποία ξεκίνησε ιδανικά το ματς κόντρα στην Αλιζέ Κορνέ όμως η Γαλλίδα βρήκε τρόπο να το γυρίσει και να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη με 2-6, 7-6(8), 6-4.

Η Κορνέ βρέθηκε κάτω στο σκορ με 6-2, 5-2 και έσωσε συνολικά 5 match points της Σέρβας, Νο15 του ταμπλό για να φτάσει στην νίκη μετά από 2 ώρες και 31 λεπτά συναρπαστικού αγώνα.

Αντίθετα, η Γέλενα Γιάνκοβιτς επικράτησε με 7-6(5), 5-7, 6-2 της φιναλίστ του Wimbledon, Σαμπίν Λισίτσκι και θα συναντήσει την Εκατερίνα Μακάροβα στο 2ο γύρο.

Τρίτη 13/08: 2ος γύρος Western & Southern Open
Stephens (U.S.) beat 3-Sharapova (Russia) 2-6 7-6(5) 6-3
2-Azarenka (Belarus) beat King (U.S.) 6-1 7-6(6)

Τρίτη 13/08: 1ος γύρος Western & Southern Open
14-Jankovic (Serbia) beat Lisicki (Germany) 7-6(5) 5-7 6-2
10-Wozniacki (Denmark) beat Shuai (China) 6-1 6-1
Niculescu (Romania) beat Wickmayer (Belgium) 6-1 6-2
Cornet (France) beat 15-Ivanovic (Serbia) 2-6 7-6(8) 6-4
Vesnina (Russia) beat 13-Flipkens (Belgium) 3-6 6-1 6-3
Rybarikova (Slovakia) beat Goerges (Germany) 6-2 4-6 6-4
Makarova (Russia) beat Beck (Germany) 6-3 6-2
Hampton (U.S.) beat Pavlyuchenkova (Russia) 7-5 4-6 6-3
Hercog (Slovenia) beat Cibulkova (Slovakia) 6-2 6-4
Petkovic (Germany) beat Hantuchova (Slovakia) 2-6 6-4 6-1
Varvara Lepchenko (U.S.) beat Pennetta (Italy) 6-2 2-6 6-2
Mona Barthel (Germany) beat Safarova (Czech Republic) 6-3 6-4

Πηγή: http://tennis24.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου