Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

WTA: Το 'σωσε η Βίκα

Μετά την απουσία της απ'το σπουδαίο Rogers Cup του Τορόντο, η Βικτόρια Αζαρένκα επέστρεψε στα courts και ξεκίνησε με δύσκολη νίκη επί της Βάνια Κινγκ την προσπάθεια κατάκτησης του πρώτου της τίτλου στο Western & Southern Open του Σινσινάτι, σώζοντας μάλιστα και set point της Αμερικανίδας στο 2ο σετ. 


Μετά την ήττα της στον τελικό του Carlsbad πριν δύο εβδομάδες, η Βικτόρια Αζαρένκα αποφάσισε να μην αγωνιστεί στο Rogers Cup προκειμένου να ξεκουραστεί ενόψει του Σινσινάτι αλλά και του US Open που πλησιάζει απειλητικά.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, παρά το εξαιρετικό ξεκίνημα στην αναμέτρηση της πρεμιέρας της την Τρίτη απέναντι στην Βάνια Κινγκ για το 2ο γύρο της Premier 5 διοργάνωσης, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στη συνέχεια απ'την νεαρή Αμερικανίδα, πριν καταφέρει να φτάσει τελικά στην πολυπόθητη νίκη με 6-1, 7-6(6) στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της Τρίτης στο κεντρικό court του Lindner Family Tennis Center.

H Aζαρένκα παρουσίασε δύο πρόσωπα στο παιχνίδι. Αρχικά ήταν η τενίστρια που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία δύο χρόνια, με εντυπωσιακό παιχνίδι από τη βασική γραμμή, κυριαρχόντας απόλυτα της αντιπάλου της στο court ενώ στη συνέχεια έριξε πολύ την απόδοσή της με πολλά αβίαστα λάθη και άσχημες επιλογές.

Στο τέλος, πραγματοποίησε ένα πολύ καλό tie break όπου χρειάστηκε να σώσει και ένα set point της Κινγκ για να φτάσει στη σπουδαία, όπως εξελίχθηκε το ματς, επικράτηση μετά από 1 ώρα και 42 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 32η νίκη της Αζαρένκα στη σεζόν η οποία έχει και τέσσερις ήττες, έχοντας κατακτήσει δύο τίτλους στο ξεκίνημα της χρονιάς σε Australian και Qatar Open.

Για τον 1ο γύρο του θεσμού, η Αντρέα Πέτκοβιτς συνέχισε με σπουδαία νίκη την προσπάθεια ανάκαμψης και επιστροφής στα υψηλά βαθμολογικά στρώματα της WTA, πετυχαίνοντας μεγάλη ανατροπή κόντρα στην Ντανιέλα Χαντούκοβα.

Η 24χρονη Γερμανίδα, πρώην top10 και νυν Νο50 της παγκόσμιας κατάταξης, επιβλήθηκε με 2-6, 6-4, 6-1 της Σλοβάκας και προκρίθηκε στο 2ο γύρο της διοργάνωσης, προερχόμενη απ'τα προκριματικά.

Εκεί, θα συναντήσει το Νο12 του ταμπλό, Ρομπέρτα Βίντσι η οποία τη Δευτέρα είχε αποκλείσει  στα τρία σετς την Μπέτανι Μάτεκ-Σαντς.

Τρίτη 13/08: 2ος γύρος Western & Southern Open
2-Azarenka (Belarus) beat King (U.S.) 6-1 7-6(6)     

Τρίτη 13/08: 1ος γύρος Western & Southern Open10-Wozniacki (Denmark) beat Shuai (China) 6-1 6-1             
Niculescu (Romania) beat Wickmayer (Belgium) 6-1 6-2          
Cornet (France) beat 15-Ivanovic (Serbia) 2-6 7-6(8) 6-4          
Vesnina (Russia) beat 13-Flipkens (Belgium) 3-6 6-1 6-3       
Rybarikova (Slovakia) beat Goerges (Germany) 6-2 4-6 6-4 
Makarova (Russia) beat Beck (Germany) 6-3 6-2           
Hampton (U.S.) beat Pavlyuchenkova (Russia) 7-5 4-6 6-3  
Hercog (Slovenia) beat Cibulkova (Slovakia) 6-2 6-4      
Petkovic (Germany) beat Hantuchova (Slovakia) 2-6 6-4 6-1 
Varvara Lepchenko (U.S.) beat Pennetta (Italy) 6-2 2-6 6-2   
Mona Barthel (Germany) beat Safarova (Czech Republic) 6-3 6-4 

Πηγή: http://tennis24.gr



https://www.facebook.com/OlaTaNea
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου