Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

Έρευνα: Τανγκό ενάντια στη νόσο του Πάρκινσον

Το κούνημα των γοφών κάνει καλό
Χορεύοντας τανγκό ή ένα ιρλανδικό χορό μπορείτε να βελτιώσετε τα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον. 
Νέα έρευνα έδειξε ότι ασθενείς που χόρευαν δυο φορές εβδομάδες ήταν σε θέση να αναλάβουν σωματικές δραστηριότητές που δεν μπορούσαν να φέρουν εις πέρας εξαιτίας της ανάπτυξης της νόσου.

Δοκιμές που βρίσκονται σε εξέλιξη, σε διάφορα κέντρα, όπως το Πανεπιστήμιου του Σάουθάπτον, καταγράφουν την επίδραση του χορού στην συγκεκριμένα ασθένεια.

Η νόσος του Πάρκινσον προβλέπει μια προοδευτική απώλεια των νευρικών κυττάρων και της ντοπαμίνης. Τα τακτικά μαθήματα χορού έχει αποδειχθεί ότι βοηθάνε στην ανάκτηση του ελέγχου των κινήσεων.

Στη νέα έρευνα στο Washington University School of Medicine, ασθενείς με Πάρκινσον έκαναν δυο φορές την εβδομάδα τανγκό. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι μέχρι το τέλος του έτους, υπήρξαν σημαντικές βελτιώσεις στην ισορροπία και την κινητικότητα τους σε σύγκριση με τους ασθενείς που έκαναν συμβατικές ασκήσεις.

Μια άλλη μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας παρακολουθεί την κίνηση των ματιών κατά τη διάρκεια των ασκήσεων χορό. Οι άνθρωποι με νόσο του Πάρκινσον μπορεί να έχουν δυσκολία στο συντονισμό των ματιών τους και οι ερευνητές πιστεύουν ότι η μουσική και ο χορός μπορεί να βοηθήσει σε αυτή την κατεύθυνση.

Σε άλλη έρευνα πάλι στο Πανεπιστήμιο του Limerick, διαπιστώθηκε ότι οι ασθενείς οι οποίοι ασκούσαν παραδοσιακό ιρλανδικό έγιναν πιο κινητικοί.

Τέλος, εξετάζονται και τα οφέλη της Zumba στη συγκεκριμένη νόσο.

Πηγή: http://www.queen.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου