Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Τα κίνητρα Χάσικου ήταν αλλότρια – Ο πεθερός του ΥΠΕΣ, μέσω άλλης εταιρείας του, αγόρασε γη δίπλα από το ακίνητο της Cyta

-Ο Λιοτατής δεν είχε μόνο 0,5% συμφέρον στην εταιρεία AIRSUN PROPERTIES LTD όπως αναφέρθηκε δημόσια από τον ΥΠΕΣ... είχε 25% και μετά έγινε μείωση του συμφέροντός του.
-Τo newsit.com.cy, αποκαλύπτει σήμερα, την ιστορία που προηγήθηκε του λεγόμενου σκανδάλου με την πώληση Τουρκοκυπριακής γης, στη Δρομολαξιά
-Η επιχειρηματική απώλεια του Φρίξου Κουλέρμου, στάθηκε και η αφορμή για την βεντέτα που ξεκίνησε μεταξύ Χάσικου και Συλικιώτη για τη γη του Τουρκοκύπριου Μουσταφά

Όλα ξεκίνησαν το 2010, όταν ο Χαράλαμπος Λιοτατής, είχε δημιουργήσει την εταιρεία VOLUPTAS, στην οποία παρουσιάζεται ο ίδιος ως ο μοναδικός μέτοχος. Η συγκεκριμένη εταιρεία, αγόρασε έναντι χαμηλής τιμής , ένα ακίνητο από την εκκλησία της Δρομολαξιάς στη Λάρνακα, το οποίο γειτνιάζει με το κομμάτι γης που αγόρασε η Cyta, για σκοπούς επένδυσης του Ταμείου Συντάξεων της.

Αν και ο Λιοτατής ήταν ο μοναδικός μέτοχος στην VOLUPTAS, εντούτοις συνεταίροι χωρίς όμως μετοχικό κεφάλαιο, παρουσιάζονται οι κύριοι, Νίκος Λίλλης, διευθυντής της εταιρείας WADNIC TRADING LTD, η οποία είχε αγοράσει και το τεμάχιο γης από τον τουρκοκύπριο Μουσταφά που πωλήθηκε σε δεκαπλάσια τιμή στη Cyta, αλλά και o Χριστάκης Γερασίμου.

Οι τρείς τους ήρθαν σε επαφή με τον Φρίξο Κουλέρμο, ιδιοκτήτη της εφημερίδας Αλήθεια και πεθερό του νυν υπουργού Εσωτερικών, τον οποίο και ενημέρωσαν ότι, η Cyta, επρόκειτο να επενδύσει μέσα από το ταμείο της, ένα μεγάλο χρηματικό ποσό, για αγορά της γης κοντά στο Αεροδρόμιο Λάρνακας και ότι είχαν διαθέσιμο το ακίνητο που είχε πάρει η VOLUPTAS από την εκκλησία.

Το συγκεκριμένο τεμάχιο, βρισκόταν σε οικιστική ζώνη και όπως του υποσχέθηκαν ότι θα δινόταν κατά παρέκκλιση έγκριση, για να γίνει αλλαγή της ζώνης σε εμπορική, κάτι το οποίο στη συνέχεια καθυστερούσε να γίνει.

Ο Φρίξος Κουλέρμος, ο οποίος πείστηκε να συμμετάσχει στην επένδυση, προχώρησε τον Ιούλιο του 2010 στην δημιουργία της εταιρείας AIRSUN PROPERTIES LTD, στην οποία το 75% των μετοχών ανήκε στον ίδιο και την οικογένεια του και το υπόλοιπο 25%, στον Χαράλαμπο Λιοτατή.

Οι μετοχές της εταιρείας VOLUPTAS, μεταφέρθηκαν στην AIRSUN PROPERTIES, (ώστε να βρεθεί στην κυριαρχία της και το κομμάτι της γης της εκκλησίας ). Για την αγορά των μετοχών η ίδια εταιρεία, σύναψε δάνειο για 4 εκατομμύρια 100 χιλιάδες ευρώ, από την Τράπεζα Κύπρου, το οποίο θα έπρεπε να αποπληρωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου 2012 με εφ άπαξ ποσόν συν οι τόκοι.

             

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου