Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Ταλαιπωρία για 1200 επιβάτες στο αεροδρόμιο Λάρνακας

Δέκα συνολικά πτήσεις, πέντε αναχωρήσεις και πέντε αφίξεις και 1200 επιβάτες θα επηρεαστούν, όλες στο διεθνές αεροδρόμιο της Λάρνακας, από την 4ωρη απεργία αύριο το μεσημέρι στην Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου των δύο αεροδρομίων μας Αδάμος Ασπρής είπε ότι «οι αρχές και των δύο διεθνών αεροδρομίων της Κύπρου, παρέλαβαν επίσημη ειδοποίηση-NOTAM σύμφωνα με την οποία οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας στην Ελλάδα αναμένεται να προχωρήσουν σε εργατικές κινητοποιήσεις αύριο Τρίτη 16 Ιουλίου 2013, από τις δώδεκα το μεσημέρι μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα».

«Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία και δεδομένα που έχει ενώπιον του το Κέντρο Επιχειρήσεων της Hermes» συνέχισε «αναμένεται λόγω της απεργίας στην Ελλάδα, να επηρεαστούν συνολικά 10 πτήσεις, όλες από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας. Για την ώρα δεν φαίνεται να επηρεάζεται το πτητικό πρόγραμμα του Διεθνούς Αεροδρομίου Πάφου. Συγκεκριμένα» επηρεάζονται 5 αναχωρήσεις και 5 αφίξεις από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα».

«Όπως και την προηγούμενη φορά» είπε ο κ. Ασπρής «θα ήθελα να διευκρινίσω ότι με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν υπάρχουν ακυρώσεις πτήσεων, παρά μόνο αλλαγές στις ώρες εκτέλεσης των πτήσεων που προανέφερα. Αυτό μπορεί να σημαίνει είτε καθυστέρηση, είτε επίσπευση της ώρας εκτέλεσης μιας πτήσης.

Οφείλουμε λοιπόν να ενημερώσουμε το επιβατικό κοινό για αυτή την εξέλιξη αλλά και να καλέσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους όπως βρίσκονται σε απευθείας επικοινωνία με τις αεροπορικές εταιρείες προς αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας. Εκτιμούμε ότι απ ό την αυριανή απεργία στην Ελλάδα, θα επηρεαστούν περίπου 1.200 επιβάτες» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου των διεθνών αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου.

Πηγή: http://www.alithia.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου