Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Συμπληρώνονται σήμερα 39 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα στην Κύπρο


-Στις 8:20 το πρωί ήχησαν οι σειρήνες, ξυπνώντας τις μνήμες του εφιάλτη της Κύπρου
-Πολιτεία και λαός αποτίνουν σήμερα φόρο τιμής στους πεσόντες αγωνιστές με μνημόσυνα και συγκεντρώσεις
-Ο κυπριακός Ελληνισμός καταδικάζει με βδελυγμία την προδοτική πράξη που τραυμάτισε και δίχασε το νησί

Τριάντα εννέα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εκδήλωση του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και ο κυπριακός λαός τιμά όσους έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος, στις 8.20 το πρωί, ώρα που διενεργήθηκε το πραξικόπημα, ήχησαν οι σειρήνες, σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.
Σύσσωμος ο κυπριακός Ελληνισμός καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το αδελφοκτόνο πραξικόπημα, που τραυμάτισε και δίχασε την Κύπρο, ανοίγοντας διάπλατα την κερκόπορτα στον Αττίλα.

Πολιτεία και λαός με μνημόσυνα, συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις, θα αποτίσουν φόρο τιμής σε όσους έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και τη συνταγματική νομιμότητα.

Το επίσημο μνημόσυνο για τους πεσόντες του πραξικοπήματος θα τελεστεί στις 8.30 το πρωί στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Λευκωσία, προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β, παρουσία του Προέδρου της δημοκρατίας, του Προέδρου της Βουλής, Αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων, των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών.

Τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει ο Υπουργός Άμυνας, Φώτης Φωτίου.

Μετά το μνημόσυνο θα τελεσθεί τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Τους πεσόντες θα τιμήσει και η Βουλή σε ειδική συνεδρία στις 11 το πρωί, παρουσία του Προέδρου της δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Κόμματα και οργανώσεις με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν το προδοτικό πραξικόπημα, επισημαίνοντας ότι η σημερινή ημέρα είναι ημέρα περισυλλογής και μόνο με συλλογική αυτογνωσία, εθνική συνεννόηση και παλλαϊκή συστράτευση θα σταθεί η Κύπρος στα πόδια της.

Πηγή: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου