Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Στην πυρά η Πάφος – Τέσσερις πυρκαγιές στην επικράτεια της επαρχίας

Τέσσερις κλήσεις έλαβε σήμερα η Πυροσβεστική στην Πάφο για κατάσβεση πυρκαγιών, από τις οποίες προκλήθηκε καταστροφή άγριας βλάστησης.Στη μια περίπτωση , υπό έλεγχο τέθηκε στις 15:45 πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή μεταξύ των χωριών Δρούσειας και Νέου Χωρίου περίπου μία ώρα νωρίτερα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την κατάσβεσή της επιστρατεύτηκαν τρία πυροσβεστικά οχήματα της Υπηρεσίας και ένα όχημα του Ταμείου Θήρας,ένα όχημα του Δασονομείου και δύο οχήματα των κοινοτικών συμβουλίων Αρόδων και Κάθηκα. Η πυρκαγιά στο πέρασμα της κατέκαψε 1,5 εκτάριο άγρια βλάστηση και χόρτα.

Εξάλλου πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή στο χωριό Κιδάσι στις 11.10 κατασβέστηκε μισή ώρα αργότερα, αφού κατέκαψε μισό δεκάριο άγριας βλάστησης. Χρησιμοποιήθηκε για την κατάσβεσή της ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Φωτιά ξέσπασε το πρωί και στην Τρεμιθούσα η οποία κατασβέστηκε μετά από δύο ώρες. Η πυρκαγιά κατέκαψε σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία 3 δεκάρια ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και σκύβαλα . Για την κατάσβεση της χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα οχήματα της Υπηρεσίας.

Επίσης, νωρίς το απόγευμα ξέσπασε φωτιά σε αυλή ιδιωτικής κατοικίας στο χωριό Τίμη η οποία και κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική.

Πηγή: newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου