Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στην Κίνα - Μετά το σεισμό ήρθαν οι φονικές πλημμύρες

Είκοσι ένας άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους απο πλημμύρες καικατολισθήσεις στην επαρχία Γκανσού που την περασμένη εβδομάδα χτυπήθηκε από ισχυρό σεισμό.
Τουλάχιστον 21 άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο από εδαφικές κατακρημνίσεις και τις πλημμύρες που σημειώνονται από την Πέμπτη στην βορειοδυτική κινεζική επαρχία Γκανσού, η οποία είχε συγκλονισθεί και τη Δευτέρα από ισχυρές σεισμικές δονήσεις, μεταδίδει το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Τριάντα χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους γύρω από την πόλη Τιανσούι, στα ανατολικά της επαρχίας, προσδιορίζει το πρακτορείο, επικαλούμενο τις τοπικές αρχές.

Στη γειτονική επαρχία Σαανζί, οι πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν τον θάνατο 14 ανθρώπων από τις 18 Ιουλίου και 189.000 απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, είχε μεταδώσει χθες το ίδιο πρακτορείο.

Οι νότιες περιοχές της Γκανσού, μία ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή, επλήγησαν τη Δευτέρα από σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,9 και 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που προκάλεσαν 95 νεκρούς και 1.461 σοβαρά τραυματίες, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό.

Πηγή: newsit.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου