Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Διαψέυδει τον Φιλίππου για τις εκροές η Κεντρική

Με αφορμή τη χθεσινή τοποθέτηση του τέως προέδρου της Λαϊκής Τράπεζας, Ανδρέα Φιλίππου, στην Ερευνητική Επιτροπή για την Οικονομία, η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) διαψεύδει ότι η διαδικτυακή τράπεζα συνέχισε τη λειτουργία της στις 16 Μαρτίου 2013 λόγω παράλειψης της ιδίας.

Συγκεκριμένα, η ΚΤΚ, σύμφωνα με ανακοίνωση της, εξέδωσε και απέστειλε εγκύκλιο σε όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα το Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013, στην οποία αναφερόταν ρητώς, μεταξύ άλλων, ότι «αναστέλλει προσωρινά, και μέχρι νεωτέρας, το διακανονισμό εντολών που έχουν ήδη εισαχθεί προς εκτέλεση σε οιοδήποτε σύστημα, πληρωμών ή εκκαθάρισης ή και διακανονισμού συναλλαγών που λειτουργεί εντός ή εκτός της Δημοκρατίας, συμπεριλαμβανομένων εντολών εντός του ιδίου πιστωτικού ιδρύματος (intra-bank transactions). Τα ως άνω μέτρα ισχύουν από την κοινοποίηση της παρούσας επιστολής στους παραλήπτες της».

Τονίζεται ότι συστήματα πληρωμών για εμβάσματα εξερχόμενα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, δεν είναι σε λειτουργία τις μη εργάσιμες ημέρες. Επομένως, καταλήγει τη ΚΤΚ οποιεσδήποτε πράξεις είχαν εισαχθεί προς εκτέλεση μετά το πέρας των εργασιών της Παρασκευής 15 Μαρτίου, υπόκεινται στην πιο πάνω εγκύκλιο και δεν επιτρεπόταν η εκτέλεση τους.

Πηγή: sigmalive.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου