Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Κανένας κίνδυνος στον Πρωταρά από την πίσσα

Επιφυλακή για περιορισμό της μόλυνσης από Καρπασία - Η πετρελαιοκηλίδα στην Κατεχόμενη Καρπασία και η προσπάθεια από συνεργεία στα κατεχόμενα για περιορισμό της.

Σε συναργερμό τέθηκαν οι υπηρεσίες της Δημοκρατίας και του Δήμου Παραλιμνίου όταν την Παρασκευή εντοπίστηκαν στερεά κομμάτια πίσσας ανοικτά του Πρωταρά. Η πίσσα προέρχεται από την κατεχόμενη Καραπασία η θαλάσσια περιοχή της οποίας έχει μολυνθεί από μεγάλη πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες.

Οι υπηρεσίες του κράτους και του Δήμου Παραλιμνίου έδρασαν αστραπιαία και περιμάζεψαν τα στερεά κομμάτια πίσσας. Η κατάσταση έχει τεθεί πλήρως υπό έλεγχο και οι αρμόδιες υπηρεσίες διαμηνύουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους λουόμενους ενώ βρίσκονται σε επιφυλακή για αντιμετώπιση κάθε ενδεχομένου.


Για τον καθαρισμό της θάλασσας εργάστηκαν γύρω στα 50 άτομα διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Παραλιμνίου, του Τμήματος Αλιείας και της Επαρχιακής Διοίκησης Αμμοχώστου ενώ περιπολίες για συντονισμό της προσπάθειας διενεργεί ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Πηγή: iKypros.com
 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου