Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Επικοινωνιακή αναδίπλωση Βγενόπουλου (video)

Συναινετικός και σε χαμηλούς τόνους δήλωσε πως αναγνωρίζει τα δικαστήρια της ΚΔ


Σε μία τηλεφωνική παρέμβαση επικοινωνιακής διαχείρισης των εντυπώσεων αιφνιδιασμού που προκάλεσαν οι αρχικές δηλώσεις του πρώην μεγαλομέτοχου της Λαικής Τράπεζας αλλά και των αποκαλύψεων της ''Κ'' για τα πορίσματα του εσωτερικού ελέγχου της ΛΑΙΚΗΣ, ο κ Βγενόπουλος μίλησε στο βραδυνό δελτίο του Μέγκα.

Ο Αντρέας Βγενόπουλος εμφανίσθηκε χωρίς τις γνωστές του επικοινωνιακές εξάρσεις και με ήρεμο ύφος παραδέχθηκε την αρμοδιότητα των Κυπριακών Δικαστηρίων στην υπόθεση δηλώνοντας πως δεν τίθεται θέμα εκ μέρους του μη αναγνώρισης των αποφάσεων της κυπριακής δικαιοσύνης. Μάλιστα προχώρησε στην ανάπτυξη της επιχειρηματολογίας του για "δημόσια δίκη" εις βάρος του προσπαθώντας να υποβαθμίσει την μονομέρη απόφαση του Κυπριακού Δικαστηρίου για πάγωμα των περουσιακών του στοιχείων δηλώνοντας πως όλα θα κριθούν όταν το διάταγμα καταστεί απόλυτο.

Ο πρώην ισχυρός ανήρ της Λαικής απέδωσε σκοπιμότητες στην ανακοίνωση εκ μέρους της Κεντρικής Τράπεζας για την απόφαση του Επαρχιακού Διακστηρίου Λευκωσίας.

Πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι σχολίασαν στην ''Κ'' την εμφάνιση του Αντρέα Βγενόπουλου ως προσπάθεια μετριασμού των εντυπώσεων πως δεν αναγνωρίζει την κυπριακή δικαιοσύνη αλλά και κατευνασμού του δικαστικού σώματος της Κύπρου το οποίο θα κληθεί να δικάσει τις αγωγές της Λαικής εναντίων του. Πηγές που γνωρίζουν δήλωσαν με νόημα στην ''Κ'' πως η ανακοίνωση της Κεντρικής για το πάγωμα των περουσιακών στοιχείων Βγενόπουλου "αν δεν υπογορέυθηκε απο την Τρόικα, σίγουρα εγκρίθηκε", στοιχείο το οποίο δίνει άλλη διάσταση στην νομική μάχη που θα ακολουθήσει.

ΠΡΟΥΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 01.06.13

Βγενόπουλος: Καταχρηστικές οι ενέργειες για ενδιάμεσα διατάγματα

Τα διατάγματα «δεν μπορούν να εκτελεσθούν εκτός Κύπρου»

Οι ενέργειες για την έκδοση Ενδιαμέσων Διαταγμάτων «χωρίς καν ειδοποίηση και ακρόαση των εναγομένων στερούνται σοβαρότητος», δηλώνει ο Ανδρέας Βγενόπουλος.

Σε γραπτή του δήλωση για τα ενδιάμεσα διατάγματα που εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για παγοποίηση περιουσιακών στοιχείων, ο Ανδρέας Βγενόπουλος κάνει λόγο για «καταχρηστικές και μονομερείς ενέργειες».

Αναφέρει ακόμη ότι τα διατάγματα «δεν μπορούν να εκτελεσθούν εκτός Κύπρου» και ήδη η συζήτηση για την ανάκληση των Διαταγμάτων έχει ορισθεί για τις 11 Ιουνίου 2013.

«Και μόνον από τα ποσά που αναφέρονται στα Διατάγματα είναι προφανές ότι όλες αυτές οι ενέργειες που εκπορεύονται από την κρατική Λαϊκή Τράπεζα στερούνται σοβαρότητος» αναφέρει ο Ανδρέας Βγενόπουλος, σημειώνοντας ότι «για τις ανταγωγές αποζημίωσης που θα καταθέσουν οι ζημιωθέντες από αυτές τις καταχρηστικές και μονομερείς ενέργειες, η υπό εκκαθάριση κρατική Λαϊκή Τράπεζα έχει καταθέσει στο Δικαστήριο ως εγγύηση 200.000 ευρώ».

Την ίδια ώρα, κοινή ανακοίνωση του ομίλου Marfin Investment Group (MIG) και του Ανδρέα Βγενόπουλου αναφέρεται στην αγωγή που κατέθεσε η Λαϊκή στα κυπριακά δικαστήρια εναντίον της MIG για ποσό άνω των 2 δις ευρώ, υποστηρίζοντας ότι είναι «πλήρης νομικών αυθαιρεσιών και ακροβασιών».




«Η αγωγή αυτή εναντίον της MIG, η οποία κατετέθη στα αναρμόδια κυπριακά δικαστήρια και όχι στα ελληνικά, παρόλο που η MIG είναι ελληνική εταιρεία εδρεύουσα στην Ελλάδα και εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είναι πλήρης νομικών αυθαιρεσιών και ακροβασιών, με προφανή στόχο την άμυνα της Κυπριακής Δημοκρατίας έναντι της νόμιμης απαίτησης της MIG που θα κριθεί από το αρμόδιο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι η MIG έχει προσφύγει στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας διεκδικώντας το ποσό των 828 εκατ. ευρώ πλέον ζημιών από την επένδυσή της στην Λαϊκή Τράπεζα.

Η MIG θεωρεί ότι η αγωγή εις βάρος της δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, ενώ αντίθετα θεωρεί ότι το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο θα αποδεχθεί την δική της προσφυγή.

Πηγή: kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου