Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

"Φυσάει ανησυχία» για πυρκαγιές"

Η πρώτη φωτιά που ξέσπασε σε αγροτική περιοχή της επαρχίας, όπως κι η δεύτερη σε χωράφι της Αμαθούντας, έκαψαν μικρές εκτάσεις με ξηρά χόρτα.
Το Τμήμα Δασών απευθύνει έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό


Σχεδόν ανώδυνα πέρασε η χθεσινή μέρα των δυνατών ανέμων για τη Λεμεσό, αφού οι δύο πυρκαγιές που ξέσπασαν το απόγευμα, καταπολεμήθηκαν εν τη γενέσει τους.

Η πρώτη φωτιά που ξέσπασε σε αγροτική περιοχή της επαρχίας, όπως κι η δεύτερη σε χωράφι της Αμαθούντας, έκαψαν μικρές εκτάσεις με ξηρά χόρτα. Η χθεσινή ανησυχία, στη βάση της πρόγνωσης της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, επανέρχεται και σήμερα.  Το Τμήμα Δασών απευθύνει έκκληση στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό καθώς ο κίνδυνος για πρόκληση δασικών πυρκαγιών είναι αυξημένος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή τους  ισχυρούς ανέμους που πνέουν και την πρόβλεψη από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία για την αύξηση της έντασης τους το απόγευμα, σε μέχρι και πολύ ισχυρούς, το Τμήμα Δασών απευθύνει στο κοινό  έκκληση να αποφεύγει τη χρήση της φωτιάς στις διάφορες δραστηριότητες του, καθώς και τη  χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων  που παράγουν σπινθήρες ή φλόγα. Παράλληλα καλείται όποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, μέσα ή κοντά στο δάσος να ενημερώσει χωρίς καμιά καθυστέρηση τον πλησιέστερο Δασικό Σταθμό ή να τηλεφωνήσει στο 1407.

Πηγή: kathimerini.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου