Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Απειλούν ότι θα κλείσουν τα λιμάνια οι ψαράδες – Φωνάζουν για τις άδειες γρι γρι (VIDEO)

-Το πρωί οι ψαράδες μαζεύτηκαν έξω από τα επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Αλιείας και δεν επέτρεπαν στους εργαζόμενους να δουλέψουν
-Συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζήτησαν ανάκληση των αδειών που παραχωρήθηκαν σε τρεις εταιρείες
-«Θα βάλετε ταφόπλακα στις οικογένειες μας» φώναζαν οι ψαράδες

400 οικογένειες ψαράδων θα μείνουν στους δρόμους, μετά την παραχώρηση άδειας, γρι γρι, καθώς όπως υποστηρίζουν θα δημιουργήσει μονοπωλιακό καθεστώς και θα στερήσει το ψωμί από το πιάτο των επαγγελματιών ψαράδων.

Το πρωί, οι ψαράδες, μαζεύτηκαν έξω από τα επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Αλιείας, σε όλες τις πόλεις και δεν επέτρεπαν στο προσωπικό να εισέλθει του κτηρίου για να εργαστεί.

Αντιπροσωπεία του Τμήματος Αλιείας, των επαγγελματικών ψαράδων και των αγροτικών οργανώσεων, συνάντησαν το πρωί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τους ενημέρωσε ότι οι άδειες για γρι γρι, θα προχωρήσουν κανονικά και θα ανακληθούν μόνο στις περιπτώσεις που θα παρατηρηθούν παρατυπίες.

Στο Λιμάνι της Λεμεσού, ομάδα επαγγελματικών ψαράδων και εκπρόσωποι των αγροτικών οργανώσεων, οργάνωσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας, προειδοποιώντας ότι θα προχωρήσουν σε κορύφωση των κινητοποιήσεων και προειδοποίησαν ότι θα κλείσουν τα λιμάνια.









Οι ψαράδες αποχώρησαν για να πραγματοποιήσουν παγκύπρια σύσκεψη στην Κοφίνου, όπου θα λάβουν αποφάσεις, για τα περαιτέρω διαβήματα τους.

Πηγή: Newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου