Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Και τώρα τι θα απογίνει ο παρ’ ολίγον διευθυντής της Βουλής μετά την ακύρωση του διορισμού του ;

-Το Ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι ο διορισμός του ισοδυναμεί με πλάνη
-Παραγνώρισαν την τετραετή υπεροχή της Βασιλικής Αναστασιάδου σε αρχαιότητα
-Η προηγούμενη θέση του Σωκράτη Σωκράτους, έχει ήδη πληρωθεί και δεν μπορεί να επιστρέψει στα παλιά του καθήκοντα

Στα αζήτητα παραμένει ο Σωκράτης Σωκράτους, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο στη δευτεροβάθμια δικαιοδοσία του, δικαίωσε τη Βασιλική Αναστασιάδου επικυρώνοντας την απόφαση του Πρωτόδικου Δικαστή, ο οποίος ακύρωσε το διορισμό του Σωκράτη Σωκράτους, στη θέση του Γενικού Διευθυντή της Βουλής.

Εναντίον της απόφασης του Πρωτόδικου Δικαστή είχαν καταχωρηθεί εφέσεις από τη Δημοκρατία, εκ μέρους της ΕΔΥ και τον Σωκράτη Σωκράτους.

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής είχε τροποποιήσει το σχέδιο υπηρεσίας της θέσης του Γενικού Διευθυντή της Βουλής, αποκλείοντας τη Βασιλική Αναστασιάδου και καθιστώντας το Σωκράτη Σωκράτους μόνο υποψήφιο.

Μετά όμως από αντιδράσεις της ΠΑΣΥΔΥ και της Βασιλικής Αναστασιάδου προέβη σε δεύτερη τροποποίηση, με βάση την οποία καθίσταντο και οι δύο υποψήφιοι για τη θέση.

Ενώπιον της ΕΔΥ οι δύο υποψήφιοι είχαν παρουσιαστεί ισάξιοι. Ωστόσο, η ΕΔΥ έκρινε στην προφορική συνέντευξη το ενδιαφερόμενο μέρος Σωκράτη Σωκράτους ως «εξαίρετο» και τη Βασιλική Αναστασιάδου «σχεδόν εξαίρετη», παραγνωρίζοντας την τετραετή υπεροχή της σε αρχαιότητα, που προσφέρει σε αξία.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η διαφορά στην προφορική εξέταση μεταξύ των δύο υποψηφίων ήταν οριακή, συμφωνώντας με τον Πρωτόδικο Δικαστή στην απόφασή του ότι η παραγνώριση του προβαδίσματος που έδιδε η αρχαιότητα αποτελεί αντικειμενικό κριτήριο και υποδεικνύει πως το γεγονός, ότι δεν λήφθηκε υπόψη από την ΕΔΥ ισοδυναμεί με πλάνη.

Το ερώτημα είναι που θα διοχετεύσουν τώρα τον Σωκράτη Σωκράτους, αφού, η προηγούμενη θέση του στη βουλή, αυτή του Διευθυντή Διεθνών Σχέσεων, έχει πληρωθεί με τον διορισμό της Εύης Χ’’ Γιάννη.

Οι προθέσεις του κυρίου Σωκράτους, παραμένουν άγνωστες στη Βουλή, καθώς ο ίδιος βρίσκεται με άδεια, όπως πληροφορείται το newsit.com.cy, ενώ δεν έχει ενημερώσει τον διευθυντή της Βουλής για τα περαιτέρω βήματα του.

Πηγή: newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου