Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Δεν θα αποσταλούν σήμερα επιστολές πλεονασμού στις ΚΑ Αποφεύγεται για την ώρα σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η απεργία

Λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα αποσταλούν επιστολές πλεονασμού, δήλωσαν οι Αντώνης Νεοφύτου και Ανδρέας Πιερίδης της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του Προέδρου του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών με τις συντεχνίες ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ για το θέμα των απολύσεων εργαζομένων και αυτή την ώρα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προχωρούν σε έκτακτη γενική συνέλευση στο κτίριο της ΣΕΚ. Μετά τη συνάντηση στα κεντρικά γραφεία των ΚΑ αποφεύχθηκαν οι δηλώσεις, με τον ΓΓ της ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ, Ανδρέα Πιερίδη, να περιορίζεται στην αναφορά πως «φαίνεται να υπάρχει φως στην άκρη της σήραγγας».

Αποφεύγεται για την ώρα – σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις - η απεργία στις Κυπριακές Αερογραμμές, καθώς η εταιρεία δεν θα αποστείλει σήμερα επιστολές πλεονασμού σε 210 υπαλλήλους, αναμένοντας τη συνάντηση των Γραμματέων των συντεχνιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ερχόμενη Πέμπτη.

Όπως αναφέρθηκε σε έκτακτες συνελεύσεις των δύο συντεχνιών, ο Πρόεδρος της εταιρείας ενημέρωσε σήμερα τις συντεχνίες ότι θα αποσταλούν επιστολές σε 70 άτομα μόνο, που ήδη έχουν δεχθεί να αποχωρήσουν.

Λάβαμε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα αποσταλούν επιστολές πλεονασμού, δήλωσαν οι Αντώνης Νεοφύτου και Ανδρέας Πιερίδης της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ αντίστοιχα.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δύσκολη και συνάμα κρίσιμη είναι η σημερινή ημέρα για τις Κυπριακές Αερογραμμές. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία περνούν ώρες αγωνίας καθώς το πρωί η διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών αναμένεται να ανακοινώσει τον πλεονασμό περίπου διακόσιων υπαλλήλων, χωρίς την καταβολή χαριστικών αποζημιώσεων, γεγονός που προκαλεί την έντονη αντίδραση των συντεχνιών. Συνολικά θα απολυθούν 422 υπάλληλοι. Οι επόμενοι πλεονασμοί θα γίνουν σε διάστημα δύο μηνών.

Οι συντεχνίες ζητούν υλοποίηση της συμφωνίας για καταβολή χαριστικών αποζημιώσεων και προειδοποιούν μέ δυναμικά μέτρα. Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται θα συζητηθεί σε γενικές συνελέυσεις των εργαζομένων στις οκτώ και τριάντα το πρωί. Πρίν από λίγο ανακοινώθηκε ότι ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, ζήτησε συνάντηση με τις συντεχνίες πρίν από τις γενικές συνελέυσεις.

Ο Πρόεδρος της Συνυκά ΣΕΚ Ανδρέας Πιερίδης σε δηλώσεις πριν από λίγο στο Πρωινό Δρομολόγιο ανέφερε ότι έχει προγραμματισθεί συνάντηση των συντεχνιών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την Πέμπτη για συζήτηση της κατάστασης στις Κυπριακές Αερογραμμές.

Ταυτόχρονα κάλεσε και πάλι την διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών, να αναστείλει για μερικές ημέρες την επίδοση επιστολών. Ο κύριος Πιερίδης ανέφερε ότι παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν τις τελευταίες 48 ώρες, η διοίκηση της εταιρείας εμμένει στη θέση της και δηλώνει ότι θα προχωρήσει σήμερα στον πλεονασμό 210 υπαλλήλων.

Εμείς, είπε, θα συζητήσουμε την κατάσταση σε συνέλευση των εργαζομένων στις οκτώ και τριάντα το πρωί και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Ο κύριος Πιερίδης απηύθυνε έκκληση, έστω και την υστάτη να γίνουν δεύτερες σκέψεις και ζήτησε παρέμβαση του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών.

Ο γενικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ Πεό, Αντώνης Νεοφύτου ανέφερε ότι σήμερα δοκιμάζονται οι εργασιακές σχέσεις, η αξιοπιστία του κράτους, το μέλλον της εταιρείας και το μέλλον εκατοντάδων υπαλλήλων.

Είπε επίσης ότι στη σημερινή γενική συνέλευση θα συζητηθεί η κατάσταση και εξέφρασε την ελπίδα ότι στη συνάντηση με τον πρόεδρο της εταιρείας θα ανακοινωθεί κάτι θετικό, που να δίνει διέξοδο. Ο κύριος Νεοφύτου έκανε λόγο για ωμό εκβιασμό των εργαζομένων, τους οποίους ωθούν στη λήψη μέτρων. Απηύθυνε επίσης έκκληση να γίνουν δεύτερες σκέψεις και προειδοποίησε ότι η εταιρεία θα φέρει ακεραία την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί. Στόχος μας, είπε, είναι να μην θυματοποιηθούν υπάλληλοι.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Αντώνης Αντωνίου δήλωσε πρίν από λίγο ότι οι επιστολές πλεονασμού θα δοθούν οριστικά σήμερα. Εμείς, είπε, εφαρμόζουμε το σχέδιο αναδιάρθρωσης όπως επιθυμούν και επιζημούν οι πάντες.
Είχαμε την τόλμη, πρόσθεσε, να πάρουμε τις ριζοσπατικές αποφάσεις για να σώσουμε την εταιρεία.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η εταιρεία περνά πολύ κρίσιμη περίοδο. Δυστυχώς είπε τα πράγματα δεν πάνε καλά και πρόσθεσε ότι μετά και την έκκληση των συντεχνιών το θέμα θα συζητηθεί στην επιτροπή, το συντομότερο δυνατό. Δική μου έκκληση, είπε, είναι να μην ληφθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις προτού ενημερωθεί και η Επιτροπή Οικονομικών.

Οριακή χαρακτήρισε την κατάσταση των Κυπριακών Αερογραμμών ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι η Εταιρεία έχει ξεπουλήσει όλα τα περιουσιακά της στοιχεία για να επιβιώσει. Εδώ και ένα χρόνο είπε λειτουργεί με στήριξη δεκάδων εκατομμυρίων. Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο ο κύριος Γεωργιάδης είπε ότι τώρα είναι η ώρα των αποφάσεων και της αλήθειας.

Επεσήμανε δε ότι ο κρατικός αερομεταφορέας μπορεί να λειτουργεί με το μισό προσωπικό και πρέπει να γίνουν κινήσεις ώστε η εταιρεία να μην αφεθεί να καταρρεύσει.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε επίσης ότι είναι δεδομένο ότι η εταιρεία πρέπει να λειτουργήσει με νέο πρόσωπο και ίσως σε νέα χέρια. Ανέφερε ακόμα ότι μελετούνται όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον της εταιρείας.

Πηγή: newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου