Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Παρασκηνιακές προσπάθειες για αναστολή απολύσεων στις ΚΑ

Ξεκινά εκτός απροόπτου αύριο η επίδοση επιστολών πλεονασμού σε 210 εργαζομένους των Κυπριακών Αερογραμμών.Ύστατες προσπάθειες καθυστέρησης της επίδοσης των επιστολών γίνονται παρασκηνιάκα, δεδομένης της συνάντησης των συντεχνιών την ερχόμενη Πέμπτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Πίστωση χρόνου μέχρι την Πέμπτη, ζητούν μέσω παρασκηνιακών προσπαθειών,   οι συντεχνίες των εργαζομένων των Κυπριακών Αερογραμμών, προκειμένου να μην δοθούν αύριο οι επιστολές εξόδου, από την Εταιρεία σε 210 εργαζομένους.
Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της απογοήτευσης και του θυμού και δεδομένης της αυριανής γενικής συνέλευσης των εργαζομένων οι οποίοι δηλώνουν έτοιμοι για κινητοποιήσεις, εναποθέτουν τις ελπίδες τους στον Πρόεδρο Αναστασιαδη.
Οι συντεχνίες επισημαίνουν ότι οι εργαζόμενοι έχουν εξοργιστεί με τις τελευταίες εξελίξεις και θα λάβουν τις αποφάσεις τους τη Δευτέρα.
Ήδη έχει σταλεί από την Πέμπτη επιστολή προς την Κυβέρνηση να υπαναχωρήσει και να δώσει τις αποζημιώσεις. Η εργατική ειρήνη στις Κ.Α κρέμμεται ουσιαστικά από μια κλωστή. 
Τα μέλη των συντεχνιών όταν κλήθηκαν απο το SigmaLive να σχολιάσουν, τις εκκλήσεις των τουριστικών φορέων για σύνεση των εργαζομένων για να μην πληγεί η τουριστική βιομηχανία, επέμειναν στην εκτίμηση ότι πρέπει τόσο η Διοίκηση όσο και η Κυβέρνηση να παρατείνουν τις αποφάσεις τους μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση των συντεχνιών με τον Πρόεδρο.
Υπενθυμίζεται, ότι η κυβερνητική πλευρά, λόγω της κάκιστης οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται τα δημόσια ταμεία, ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να παραχωρήσει αποζημιώσεις σε κανέναν, ενώ πιέζει και για τον άμεσο πλεονασμό των υπαλλήλων ώστε να παραχωρήσει την πρώτη δόση των €11 εκ. για ενίσχυση της εταιρείας.




Πηγή: sigmalive

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου