Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Στον "αέρα" η δοκιμαστική εκπομπή της ΝΕΡΙΤ

Από το πρωί εμφανίστηκε η πρώτη εικόνα του σήματος της «διαδόχου» της ΕΡΤ, ΝΕΡΙΤ-Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση. Στο μεταξύ, σε βαρύ κλίμα, συναντώνται στις 19.30 το απόγευμα, οι πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά.

Στις τηλεοπτικές οθόνες εμφανίζεται η ΝΕΡΙΤ ως ένδειξη σταθμού, πάνω από τις χρωματιστές μπάρες που σημαίνουν ότι δεν υπάρχει ακόμη πρόγραμμα διαθέσιμο. 
Στις 19.30 το ραντεβού των αρχηγών για την ΕΡΤ
Υπενθυμίζεται ότι τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά είχαν ζητήσει οι κ.κ Βενιζέλος και Κουβέλης μετά από έκτακτη συνάντηση που είχαν στη Βουλή, σε μια προσπάθεια να βρεθεί κοινή λύση για την ΕΡΤ.
Αμφότεροι οι δύο αρχηγοί επανέλαβαν τη διαφωνία τους με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, τασσόμενοι μεν υπέρ της αναδιάρθρωσης, αλλά με την ΕΡΤ ανοιχτή, όπως είπαν χαρακτηριστικά.
 
Συνεχίζεται το απεργιακό πρόγραμμα
 
Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι συνεχίζουν το απεργιακό πρόγραμμα. Δείτε το liveΕΔΩ
 
Αύριο η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας 
 
Στο μεταξύ, δεν θα εκδοθεί σήμερα αλλά αύριο η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της προσφυγής της ΠΟΣΠΕΡΤ, η οποία ζητά ακύρωση της απόφασης κλεισίματος της ΕΡΤ και το άνοιγμά της με προσωρινή διαταγή.
 
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμη και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχει προσωπικά αναλάβει το θέμα γνωμοδοτήσει υπέρ της προσωρινής διαταγής, αυτό συνεπάγεται ότι η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει για κάποιο χρονικό διάστημα, όμως δεν ακυρώνεται η απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο, καθώς η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν προσβάλλεται δικαστικά, ούτε ακυρώνεται αναδρομικά ακόμη και αν δεν υπερψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής. 
 
Η κοινή απόφαση που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και φέρει την υπογραφή των Υπουργών, Στουρνάρα και Κεδίκογλου, τίθεται υπό την κρίση του δικαστηρίου και αυτό θα γίνει, όπως ορίστηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το Σεπτέμβριο.

Πηγή: ant1iwo.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου