Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Στις πλάτες των φορολογούμενων πολιτών τα έξοδα κατοχής και συντήρησης 150 λιμουζινών – Κρατικών και όχι μόνο αξιωματούχων

-Φραγμό βάζει η Βουλή στην ανεξέλεγκτη στρατιά των δωρεάν λιμουζινών
-Λιμουζίνα και για συζύγους προέδρων που απεβίωσαν
-Κριτήρια στη βάσει ιπποδύναμης και ρύπων
Πέραν των 120 λιμουζινών πολυτελείας συν 14 υπερπολυτελείας θωρακισμένες λιμουζίνες, έχουν στη διάθεση τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άλλοι κρατικοί αξιωματούχοι, πρώην πρόεδροι της Δημοκρατίας και οι σύζυγοι τους, πρώην πρόεδροι της Βουλής καθώς επίσης διευθυντές και υψηλόβαθμα στελέχη ημικρατικών οργανισμών και δήμαρχοι.

Λιμουζίνα διαθέτει και ο Δημοτικός γραμματέας Λακατάμιας, Λεμεσού και Λάρνακας.

Ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας, η σύζυγος του, ο πρώην πρόεδροι της Δημοκρατίας και οι σύζυγοι τους δικαιούνται και οδηγό.

Οδηγό δικαιούνται και ο νυν και όλοι οι πρώην πρόεδροι της Βουλής, οι υπουργοί και ο Γενικός Εισαγγελέας.
Τα προνόμια όμως των κρατικών αξιωματούχων τα οποία αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος το φορτώνεται ο απλός φορολογούμενος πολίτης δεν σταματά εδώ.

Οι φορολογούμενοι πολίτες πληρώνουν τα καύσιμα, το σέρβις και όλα τα έξοδα συντήρησης των οχημάτων.

Η κρίση επιβάλλει την αναθεώρηση των προνομίων

Οι βουλευτές εν μέσω οικονομικής κρίσης αποφάσισαν να απαλλάξουν τους πολίτες από αυτό το αβάστακτο οικονομικό βάρος και να δώσουν τέρμα στην κατάχρηση αυτού του ωφελήματος των κρατικών αξιωματούχων και όχι μόνο.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Νικόλας Παπαδόπουλος, σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνεδρίας στην οποία συνεχίστηκε η εξέταση του θέματος είπε ότι προωθείται νομοθεσία που να ρυθμίζει τη χρήση αυτών των λιμουζινών.

Τα μέλη της επιτροπής συμφώνησαν όπως δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος όπως «το συγκεκριμένο προνόμιο παροχής δωρεάν οχήματος, να συνεχίσει να το έχουν κρατικοί αξιωματούχοι που αναφέρονται ρητά στο Σύνταγμα.

Εντούτοις θα εισαχθούν περιορισμοί στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων που θα αφορούν τα κυβικά των οχημάτων και τους ρύπους έτσι ώστε να μπει ανώτατο όριο στη δαπάνη του κράτους.

Εξαίρεση από τα όποια κριτήρια θα έχει μόνο ο εκάστοτε πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Πρώην πρόεδροι και σύζυγοι

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε επίσης ότι σε ότι αφορά τους πρώην προέδρους της Δημοκρατίας και Βουλής, αυτοί που το έχουν ήδη το προνόμιο θα το διατηρήσουν ενώ φραγμός μπαίνει από το 2014 και μετά.

Οι υπόλοιποι αξιωματούχοι δεν θα δικαιούνται δωρεάν λιμουζίνα, πρόσθεσε.

Τώρα όσον αφορά τους Δήμους, ημικρατικούς οργανισμούς και άλλες κρατικές υπηρεσίες είπε ότι «θα δικαιούνται να διαθέτουν οχήματα για υπηρεσιακούς και μόνο σκοπούς ως κοινά αντικείμενα χρήσεων τα οποία και πάλι θα είναι στη βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων (ιπποδύναμη, ρύποι, κόστος).

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών έριξε επίσης το γάντι στο Υπουργικό Συμβούλιο, τονίζοντας ότι θα πρέπει να καταρτήσει ειδικούς κανονισμούς με βάση των οποίων θα καθορίζεται ποιοι και με ποιο τρόπο θα δικαιούνται δωρεάν λιμουζίνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΎΧΟΥΣ ΕΔΩ

Ρεπορτάζ: Ηρώ Ευθυμίου

Πηγή: Newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου