Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Από φύγει, φύγει στο ΕΥΡΩΚΟ – Ανακοινώθηκε μαζική αποχώρηση στελεχών.


Τη μαζική αποχώρηση τους από το ΕΥΡΩΚΟ ανακοίνωσαν σήμερα 60 στελέχη του κόμματος μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Νίκος Κουτσού και ο ΓΓ του κόμματος Στέλιος Αμερικάνος.
Η ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης στη Λευκωσία.
Όπως δήλωσε ο κ. Αμερικάνος από το κόμμα έχουν αποχωρήσει περίπου το 80% των εκλελεγμένων Δημοτικών Συμβούλων καθώς και η πλειοψηφία τω ενεργών μελών του κόμματος.

Ο Στέλιος Αμερικάνος ανέφερε ότι «η οδός της αποχώρησης είναι η μόνη αξιοπρεπής οδός» προσθέτοντας ότι το «κεφάλαιο ΕΥΡΩΚΟ έχει κλείσει».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Αμερικάνος, οι λόγοι της αποχώρησης από το ΕΥΡΩΚΟ συνοψίζονται σε διαφωνίες με την ηγεσία του ΕΥΡΩΚΟ και τον Πρόεδρο Δημήτρη Συλλούρη κυρίως σε σχέση με τις επιλογές στις Προεδρικές Εκλογές.
Πρόσθεσε επίσης ότι η ομάδα των αποχωρησάντων στελεχών θα ανακοινώσει σύντομα τις αποφάσεις της για το μέλλον, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συμπόρευσης με πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες «βρίσκονται κοντά».

Σε δηλώσεις του στο newsit.com.cy, πριν ενάμιση μήνα, ο Νίκος Κουτσού είχε δηλώσει, ότι θα ζητούσε από τη βάση του κόμματος να λάβει απόφαση, καθορίζοντας την ιδεολογική της προσέγγιση και τον ρόλο της στην κυβέρνηση Αναστασιάδη, κατά πόσων δηλαδή θεωρείται και επίσημα πλέων μέλος της συμπολίτευσης, αφού στο κυβερνητικό σχήμα μετέχει και ο Νίκος Κουγιάλης που ανήκει στις τάξεις του ΕΥΡΩΚΟ.

Σε περίπτωση που η απάντηση ήταν θετική, τότε ο ίδιος θα αποχωρούσε από το κόμμα και θα άνοιγε ο δρόμος για την συμμετοχή του στη «Συμμαχία Πολιτών» του Γιώργου Λιλλήκα, εξασφαλίζοντας στη νέα κίνηση κοινοβουλευτική παρουσία.

Προς την ίδια κατεύθυνση, πιθανολογείται ότι θα προχωρήσει και μεγάλη μερίδα των αποχωρησάντων από το Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Source: http://www.newsit.com.cy/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου