Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ν.Αναστασιάδης: Είμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας!


- Α. Ντάουνερ: "Δέσμευση στην ειρηνευτική διαδικασία και από τους δύο ηγέτες"
- Τονίστηκε ο κοινωνικός χαρακτήρας του δείπνου - Υπό το φως των κεριών με σολωμό, λαβράκι και μιλφέϊγ φράουλας
- Χαρακτηριστικό του κλίματος ήταν ότι οι δύο ηγέτες δεν αντάλλαξαν καμία χειραψία πριν ή μετά το δείπνο ενώπιον των ΜΜΕ ως είθισται
-Το newsit.com.cy κάλυψε ζωντανά το δείπνο με λεπτομέρειες και παραλειπόμενα
Χωρίς ατζέντα, παρά μόνο μενού είχε η κοινωνική συνάντηση, των δύο ηγετών, με οικοδεσπότη τον αμφιλεγόμενο Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Στο δείπνο, που άρχισε στις 21:00 και έλαβε χώρα στην οικία της επικεφαλής της Ειρηνευτικής Αποστολής του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζας Μπάτενχαϊμ, παρακάθισαν εκτός από τους δυο ηγέτες, οι σύζυγοι τους, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ με τη σύζυγο του, ως επίσης και η Λίζα Μπάτενχαϊμ με το σύζυγό της.

Ο Αλεξάντερ Ντάουνερ προβαίνοντας σε μια σύντομη δήλωση χωρίς να δεχτεί καμία ερώτηση ανάφερε ότι "Είχαμε ένα πάρα πολύ καλό βράδυ. Το δείπνο πήγε πάρα πολύ καλά. Αυτή ήταν η πρώτη ευκαιρία των δύο ηγετών των δύο κοινοτήτων να βρεθούμε μαζί μετά από την εκλογή του κ. Αναστασιάδη και ήταν καλό που είχαμε αυτή την ευκαιρία. Ήταν, επίσης, ωραία που μας συνόδευσαν οι σύζυγοι μας, ιδιαίτερα η κα Αναστασιάδη και η κα ‘Ερογλου. Η δική μου σύζυγος κατάφερε να είναι μαζί μας από την Αυστραλία. Ήταν, επίσης, πολύ ωραία που είχαμε μαζί μας και τον σύζυγο της κας Buttenheim. Οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων είναι ευχαριστημένοι που είχαν αυτή την ευκαιρία να συναντηθούν και είναι δεσμευμένοι σε μια ειρηνική διαδικασία που στοχεύει στην εξεύρεση μιας λύσης που να είναι αποδεκτή και από τις δυο κοινότητες και η οποία θα δημιουργήσει ένα λαμπρό μέλλον για ολόκληρο το νησί.".

LIVE το δείπνο Αναστασιάδη- Έρογλου

20:30 Πρώτος κατέφθασε πρώτος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενώ ήδη βρίσκονται στο χώρο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ αλλά και η η Ειδική Αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάτενχαϊμ. Του Δείπνου θα προηγηθεί κόκτεϊλ στο οποίο οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να συζήτήσουν σε πιο χαλαρό κλίμα ενώ το δείπνο ναμένεται να αρχίσει στις 21:00.

20:32 Στο χώρο βρίσκονται ελληνοκυπριακά και τουρκοκυπριακά κανάλια ενώ έστειλαν κινηματογραφιστές και φωτογράφους το τουρκικό κανάλι Ανατολού και το Γαλλικό κανάλι ΑFP.

20:33 Εκδήλωση διαμαρτυρίας εναντίον του Ειδικού Σύμβουλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στο Κυπριακό Αλεξάντερ Ντάουνερ, διοργάνωσε στον κυκλικό κόμβο Κολοκασίδη το σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια».Το σωματείο ζητά την αντικατάσταση του κ. Ντάουνερ για να μπορέσει ο ΟΗΕ να διαδραματίσει οποιοδήποτε θετικό ρόλο στο Κυπριακό από εδώ και μπρος. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας.








20:38 Με οκτώ λεπτά καθυστέρηση κατέφθασε ο Ντερβίς Έρογλου με τη σύζυγό του Μεράλ και με μία διερμηνέα του λεγόμενου Υπουργείου Εσωτερικών. Στην αυτοκινητοπομπή του βρισκόταν και τουρκοκυπριακό ασθενοφόρο όπως έχει καθιερώσει ο κ. Έρογλου.




20:40Το μενού της βραδιάς περιλάμβανε σαλάτα με σολωμό και σάλτσα τζίντζερ, λαυράκι φιλέτο με λαχανικά και επιδόρπιο μιλφέιγ φράουλας. Το συνόδευσαν με λευκό και κόκκινο κρασί Cuvé Lancier 2010. Στο μεταξύ ο Αλεξάντερ Ντάουνερ προέβη σε ενημέρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας μέσω τηλεδιάσκεψης λίγη ώρα πριν να αρχίσει το δείπνο. Η ενημέρωση ξεκίνησε με καθυστέρηση λόγω άλλων θεμάτων που εξέταζε το Συμβούλιο, με αποτέλεσμα η τηλεδιάσκεψη να διαρκέσει μόλις μισή ώρα και να μην έχουν την ευκαιρία όλα τα μέλη να υποβάλουν ερωτήσεις και να τοποθετηθούν.







22:55 Ολοκληρώθηκε το δείπνο. Το δείπνο ήταν υπό το φως των κεριών αφού χαμήλωσαν τα φώτα. Οι σεφ που σέρβιραν το δείπνο ήταν από το εστιατόριο Chateau Status. Σε δηλώσεις του μετά το τέλος του δείπνου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε λακωνικά ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους ότι «για όλους υπάρχει ενδιαφέρον αν υπάρχει καλή θέληση, καλή προσπάθεια, ιδιαίτερα, όμως, καλά προετοιμασμένη προσπάθεια. Και αυτή την ώρα είμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας». Ο Ν.Έρογλου κατά την αναχώρησή του δήλωσε ότι ήταν ένα ωραίο δείπνο μια καλή συζήτηση ενώ ερωτηθείς αν υπήρχε περιεχόμενο παρέπεμψε στη δήλωση Ντάουνερ.

Source: http://www.newsit.com.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Το δείπνο Αναστασιάδη - Έρογλου, "πήγε πολύ καλά"  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου