Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σφίγγουν τα δόντια οι τραπεζικοί προσβλέποντας σε χαλαρώσεις στο σημερινό διάταγμα περιορισμών.


Όπως είχε αποκαλύψει το newsit.com.cy, από τις 23/5/2013 μαζί με το άνοιγμα νέων λογαριασμών, στην ΚΤ επιχειρούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας να προωθήσουν και αύξηση του ορίου ανάληψης στις τράπεζες.

Με αγωνία περιμένουν τράπεζες και αγορά, να δουν ουσιαστικές χαλαρώσεις, στο σημερινό 14ο διάταγμα περιορισμών που αναμένεται να εκδώσει μέχρι το απόγευμα η Κεντρική Τράπεζα.

Το newsit.com.cy, είχε αποκαλύψει πριν από μία εβδομάδα ότι η Κεντρική Τράπεζα, θα προχωρήσει τελικά με την άρση του περιορισμού που αφορά το άνοιγμα νέων λογαριασμών στις τράπεζες, ένα αίτημα το οποίο έθεσαν επί τακτικά τα μέλη του ΚΕΒΕ, στη συνάντηση τους με τους εκπροσώπους της Τρόικα.

Όπως υπέδειξε το ΚΕΒΕ, το συγκεκριμένο μέτρο, λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για την παραμονή, ή και προσέλκυση νέων ξένων εταιρειών στην κυπριακή αγορά, οι οποίες αδυνατούν να προχωρήσουν κανονικά με τις εργασίες τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μελετάται ακόμη και η αύξηση του ορίου ανάληψης από τις τράπεζες, από 300 ευρώ σε 500 ευρώ την ημέρα και δεν αποκλείεται, στο σημερινό διάταγμα, να υπάρξει αλλαγή και στην συγκεκριμένη πρόνοια.

Source: http://www.newsit.com.cy

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου