Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Δεν έχεις τίποτα του είπαν στο νοσοκομείο και τον έστειλαν σπίτι να κάνει κλύσμα – Έσπασε πάνω του το τυφλό

Παραλίγο να πεθάνει αστυνομικός από τη Λάρνακα, ο οποίος επισκέφθηκε τις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου της πόλης, μετά από αφόρητους πόνους στην κοιλιά, όταν ο επί καθήκον ιατρός τον έστειλε σπίτι του με λάθος διάγνωση.

Το περιστατικό, συνέβηκε πριν από 3 μήνες, όταν ο αστυνομικός πατέρας δύο ανήλικων κοριτσιών, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, αφού η κοιλιά του είχε φουσκώσει.

Ο επί καθήκον ιατρός, αρκέστηκε σε μία εξέταση ακτινογραφίας, από την οποία αποφάνθηκε ότι επρόκειτο για ένα πρόβλημα δυσκοιλιότητας και τον έστειλε στο σπίτι του δίνοντας του ένα κλύσμα, «για να ξεφουσκώσει», όπως του είπε.

Οι αφόρητοι πόνοι και το φούσκωμα, συνεχίστηκαν όμως όταν επέστρεψε στο σπίτι του και έτσι ο αστυνομικός επισκέφθηκε ιδιώτη γιατρό, ο οποίος διέγνωσε ότι πάσχει από οξεία σκωληκοειδίτιδα και χρειάστηκε να τον εισάγει άμεσα στο χειρουργείο καθώς έσπασε επάνω του το τυφλό του, όπως τον ενημέρωσε και η ζωή του τέθηκε σε άμεσο κίνδυνο.

Μετά την επέμβαση, ο αστυνομικός υπέβαλλε γραπτό παράπονο στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει απαντήσει στην επιστολή του, αγνοώντας την καταγγελία του και έτσι ο ασθενής προχώρησε δια της νομικής οδούς, ζητώντας συμβουλή από δικηγόρο.

tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου