Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

10 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ GAY

1. Είναι όλοι θηλυπρεπείς. Μέγας μύθος! Οι περισσότεροι δεν είναι! Απλώς οι θηλυπρεπείς, όντας δακτυλοδεικτούμενοι και στιγματισμένοι, έχουν ταυτιστεί στο μυαλό της ελληνικής κοινωνίας με αυτές τις σεξουαλικές προτιμήσεις…

2. Έχουν επιλέξει εκείνοι τη σεξουαλική τους ταυτότητα.Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσοι gay θα ήθελαν πράγματι να ήταν gay… Αν ήταν στο χέρι τους να επιλέξουν – γιατί δεν είναι! Κάθε άνθρωπος ανακαλύπτει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις στην εφηβεία – σε καμία περίπτωση δεν τις επιλέγει. Γι’ αυτό και οι επιθέσεις σε κάποιον για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις είναι εντελώς απαράδεκτες. Αν δεχτούμε την επικρατούσα θεωρία για το οιδιπόδειο σύμπλεγμα, η ομοφυλοφιλία είναι αποτέλεσμα τραυματικής παιδικής ηλικίας.
3. Είναι μειωμένων ηθών. Δύσκολο να ορίσει κάποιος την ηθική, αλλά, όταν κάποιος έλκεται σεξουαλικά από άτομα του ίδιου φύλου, αυτό δεν συνεπάγεται κάτι για τα άλλα στοιχεία του χαρακτήρα του. Κατ’ ακρίβεια, δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το να ελκόταν σεξουαλικά από το άλλο φύλο. Το ήθος ενός ανθρώπου δεν προκαθορίζεται από το αν είναι ομοφυλόφιλος ή ετεροφυλόφιλος. Ούτε και οι πράξεις του…
4. Ενδιαφέρονται μόνο για τη σεξουαλική τους ικανοποίηση. Είναι μια εντύπωση που σχηματίστηκε τον προηγούμενο αιώνα, που η ομοφυλοφιλία ήταν στιγματισμένη ή και απαγορευμένη. Πράγματι, όσοι καταπίεζαν υπερβολικά τις σεξουαλικές τους επιθυμίες, γιατί αυτό απαιτούσε το περιβάλλον τους, μπορεί να αναζητούσαν κάθε ευκαιρία για να τις ικανοποιήσουν. Σήμερα και στο βαθμό που οι ομοφυλόφιλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ετεροφυλόφιλους, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η σεξουαλική ταυτότητα αφορά τις προτιμήσεις, όχι την ένταση των προτιμήσεων και τις ενέργειες που κάνει –αν κάνει– κάποιος για να τις ικανοποιήσει.
5. Δεν συνάπτουν συναισθηματικούς, μακροχρόνιους δεσμούς. Κι αυτό είναι ένα κατάλοιπο του παρελθόντος. Όταν οι κοινωνίες δεν ήταν ανεκτικές και δεν ευνοούσαν τις ομοφυλόφιλες σχέσεις, αυτές ήταν αναπόφευκτο να μην αναπτύσσονται μακροχρόνια, δημιουργώντας στερεότυπα για τους gay που ενδιαφέρονται μόνο για τη σεξουαλική ηδονή χωρίς να ερωτεύονται και να αγαπούν τον σύντροφό τους…
6. Έχουν ή θέλουν απαραιτήτως να έχουν πρωκτικές επαφές. Οι σεξουαλικές προτιμήσεις ενός ανθρώπου δεν προδικάζουν τις πράξεις του. Προφανώς και σχετίζονται, αλλά αυτό δεν είναι νομοτέλεια. Κάλλιστα, ένας άνθρωπος μπορεί να είναι ομοφυλόφιλος, με την έννοια ότι έλκεται σεξουαλικά από άτομα του ίδιου φύλου, αλλά να μην έχει καθόλου ομόφυλες σεξουαλικές επαφές. Είτε γιατί δεν μπορεί να βρει σεξουαλικό σύντροφο είτε γιατί δεν ενδιαφέρεται να βρει για κοινωνικούς λόγους ή για λόγους θρησκευτικών ή προσωπικών πεποιθήσεων. Εξάλλου, η σεξουαλική συνεύρεση δύο αντρών δεν εξαντλείται, ούτε περιλαμβάνει απαραίτητα μια πρωκτική συνουσία. Αντιστρόφως, η τελευταία είναι γνωστό πως δεν αποκλείεται, αλλά είναι συνηθισμένη σε ετερόφυλα ζευγάρια. Κατά συνέπεια, η ταύτισή της με την ομοφυλοφιλία είναι άδικη και μεροληπτική. Επί της ουσίας, μπορεί ο πρωταρχικός ρόλος του πρωκτού να είναι η αφόδευση των περιττωμάτων, αλλά οι σεξολόγοι ομονοούν ότι στον πρωκτό υπάρχουν ερωτογενείς ζώνες. Και δεν τους έχει πληρώσει κανένα gay lobby για να το υποστηρίξουν και να συνηγορήσουν έτσι υπέρ του πρωκτικού σεξ!
7. Έχουν κοινοποιήσει στο περιβάλλον τους τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις. Είναι άγνωστο το ποσοστό όσων τις αποκρύπτουν, αλλά είναι σίγουρα πολύ μεγάλο για να υποτιμηθεί. Λόγοι υπάρχουν πάμπολλοι και είναι προφανείς… Μπορεί να νιώθουν ενοχές και ντροπή για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, να φοβούνται τις αντιδράσεις, να ξέρουν πως θα στενοχωρήσουν κάποιους οικείους τους και να θέλουν –εύλογα– να μη συμβεί κάτι τέτοιο, να πιστεύουν ότι μπορούν 
να το κρατούν κρυφό για πάντα κλπ.
8. Αδιαφορούν πλήρως για τα όσα λέει η χριστιανική θρησκεία. Υπάρχουν πάρα πολύ άνθρωποι που βαφτίστηκαν χριστιανοί και συμμετέχουν ακόμη και στα μυστήρια της Εκκλησίας, ενώ έχουν ομοφυλόφιλες σεξουαλικές προτιμήσεις. Το κατά πόσο προβαίνουν σε πράξεις είναι κάτι που το ξέρουν μόνο οι ίδιοι. Σίγουρα, δεν αδιαφορούν για τα όσα αναφέρει το Ευαγγέλιο, το οποίο όμως έχει παρερμηνευθεί σε πολλά θέματα – όχι μόνο στο θέμα της ομοφυλοφιλίας. Ο Ιησούς Χριστούς καλεί όλους τους ανθρώπους σε έναν αγώνα να καταπολεμήσουν τα πάθη τους για να κερδίσουν την αιώνια βασιλεία. Κάποιοι θεολόγοι υπογραμμίζουν ότι δεν αναφέρθηκε ποτέ, ο Ίδιος, συγκεκριμένα στην ομοφυλοφιλία. Τουναντίον, έδειχνε μια επιείκεια για όλα τα σαρκικά αμαρτήματα, στηλιτεύοντας περισσότερο άλλες αμαρτίες, όπως την υποκρισία, τον εγωισμό, την απληστία κλπ. Όσο για την πολυσυζητημένη αποστροφή του Απόστολου Παύλου για τους «αρσενοκοίτες», που δεν πρόκειται να κληρονομήσουν τη βασιλεία του Θεού, γιατί όσοι το μνημονεύουν παραλείπουν να αναφέρουν τους υπόλοιπους που εμπεριέχονται στο ασύνδετο σχήμα του συγκεκριμένου χωρίου; Δηλαδή, τους «πλεονέκτες», τους «υβριστές» (πόσοι, δυστυχώς, χλευάζουν και υβρίζουν τους gay στο όνομα του Ευαγγελίου;), τους «μέθυσους», τους «μοιχούς», τους «άρπαγες» κλπ.
9. Δεν τους ενδιαφέρει να κάνουν οικογένεια και δικά τους παιδιά. Είναι κοινό μυστικό ότι πάρα πολλοί gay είναι ήδη παντρεμένοι με παιδιά. Καταπίεσαν συνειδητά την πρώτη σεξουαλική τους προτίμηση, ακριβώς γιατί ήθελαν να κάνουν οικογένεια και να τεκνοποιήσουν. Ο μύθος έχει καταρριφθεί προ πολλού, αλλά –εκ των πραγμάτων– ελάχιστοι από αυτούς που τον κατέρριψαν μπορούν να το δηλώσουν δημοσίως….
10. Θέλουν να επιβάλουν τη δική τους σεξουαλική ταυτότητα και στους straight. Οι ομοφυλόφιλοι δεν θέλουν να επιβάλλουν σε κανέναν τίποτα. Θέλουν απλά να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους ετεροφυλόφιλους. Δεν ισχυρίζονται ότι εκείνοι εκπροσωπούν το φυσιολογικό και οι ετεροφυλόφιλοι το αφύσικο. Το αντίστροφο ισχυρίζονται κάποιοι αγνοώντας τα πορίσματα της επιστήμης. Η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρεία έχει διαγράψει, από το 1973, την ομοφυλοφιλία από τον κατάλογο των ψυχικών διαταραχών.

showtime-cy.blogspot.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου