Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Πέθανε σε κλούβα σκύλος επειδή δεν δουλεύουν το Σ/Κ στην Παλώδια «Μα ήταν αρρωστημένος τζιαι εψόφησε» απαντά ο κοινοτάρχης

Έστησαν την παγίδα για αδέσποτα, μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Παλώδιας, αλλά επειδή ο σκύλος πιάστηκε το Σαββάτο που δεν δούλευε κανείς εκ των 4 εργαζομένων στο συμβούλιο, πήγε ο κοινοτάρχης, την επόμενη ημέρα, γιατί το Σάββατο, όπως μας είπε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, είχε να πάει σε γάμο.

Ο σκύλος ήταν αδέσποτο και κρατείτο σε κλούβα ιδιώτη, μετά από παράκληση του κοινοτικού συμβουλίου, μέχρι να βρουν κάποιο πρόθυμο να τον αναλάβει.

Το σκυλί όμως, με κάποιο τρόπο, που δεν μας έχουν διευκρινίσει, εξαφανίστηκε από την κλούβα και πιάστηκε τελικά σε παγίδα, από αυτές που συνηθίζουν να στήνουν στην Παλώδια τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου, για να αιχμαλωτίζουν αδέσποτα, κρίνοντας ότι αποτελούν κίνδυνο για ενήλικες και παιδιά.

Ο σκύλος όμως ξεψύχησε ενώ βρισκόταν αιχμάλωτος στο κλουβί – παγίδα, γεγονός που διαπίστωσε ο κοινοτάρχης της Παλώδιας, Χαράλαμπος Ζορμπάς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, την επόμενη ημέρα, όταν επισκέφθηκε το χώρο με το γιό του για να πιάσουν το τετράποδο.

Τον άφησαν μέσα στην κλούβα

Εντούτοις, τόσο ο κοινοτάρχης, όσο και τα μέλη του συμβουλίου, πληροφορήθηκαν για την παγίδευση του σκύλου, τουλάχιστον 24 ώρες προηγουμένως.

Στην ερώτηση μας, γιατί δεν επισκέφθηκαν το χώρο από την ίδια κιόλας ημέρα, η απάντηση του κυρίου Ζορμπά, ήταν χαρακτηριστική «Κοιτάξετε, εμένα με ειδοποίησαν το Σάββατο, μεσημέρι προς απόγευμα, αλλά είχα δουλειές, είχα και τη νύχτα να πάω σε γάμο τζιαί εν ημπορούσα, έτσι τζιαί αλλιώς είπε μου ο άνθρωπος που τον είχε στην κλούβα ότι ήταν αρρωστημένος τζιαί εψόφησε».

Σε δεύτερη ερώτηση, αν ο ίδιος, ή ο άνθρωπος που τον πληροφόρησε ότι ο σκύλος ασθενεί, φέρουν την ιδιότητα του κτηνιάτρου, ή του ιατροδικαστή, ο κοινοτάρχης απάντησε αρνητικά, διευκρινίζοντας μας ότι ο σκύλος φαινόταν να έχει ένα πρόβλημα με τις ρώγες του.

Ρωτήθηκε ακόμη, γιατί δεν επισκέφθηκε το χώρο, ένας εκ των εργαζομένων στο κοινοτικού συμβούλιο «Μα αφού εν εδουλέφκαν, ήταν Σαββατοκύριακο», ισχυρίστηκε ο κοινοτάρχης, ο οποίος μάλιστα μας ανέφερε ότι προέβηκε σε παρατήρηση στους γείτονες που είδαν το σκυλί και δεν του έβαλαν τροφή, ή νερό.

Εντούτοις λίγο αργότερα, ο ίδιος αναίρεσε τα λεγόμενα του, δηλώνοντας μας ότι ο σκύλος είχε τελικά φαγητό και νερό, το διαπίστωσε συνέχισε, όταν την επόμενη ημέρα, αφού παρευρέθηκε στην κυριακάτικη εκκλησιαστική λειτουργία πρώτα, αποφάσισε τελικά να επισκεφθεί την κλούβα – παγίδα και να δει τι κάνει ο σκύλος.

Μάλιστα, ο κύριος Ζορμπάς μας υπέδειξε πάνω κάτω, ότι προτεραιότητα είναι ο κόσμος που δεν έχει να φάει και όχι τα αδέσποτα.

Προφανώς η κοινοτική αρχή, αγνοεί την πρόνοια της νομοθεσίας που υπαγορεύει ότι, απαγορεύεται
η παραμονή σκύλου για χρονικό διάστημα σε χώρο που μπορεί να του προκαλέσει ταλαιπωρία, ή θάνατο.

tothemaonline.com

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου